Lansari de carte la „Librex”

joi, 21 februarie 2008, 19:42
2 MIN
 Lansari de carte la „Librex”

Oferta propusa de cele 112 edituri si 15 difuzori de carte straina prezenti la tirg este atit de tentanta, incit unii cumparatori nu se pot abtine sa nu se apuce de citit chiar in fata palatului.

Ieri la prinz, mai multe persoane rasfoiau carti pe bancile din fata cladirii in care are loc, pina duminica la ora 14.00, cea de-a XVI-a editie a unuia dintre cele mai mari tirguri de carte din tara.

Anul acesta, oferta de carte este mai bogata decit cea de anul trecut, insa maniera in care cartile sint expuse si promovate nu difera prea mult fata de ceilalti ani.

Doar trei edituri se pot lauda ca au standurile mai ochioase. Una dintre ele, editura Art, amplasata la parter, a recreat atmosfera unei biblioteci, in care cartile stau frumos aranjate pe rafturi. „Este al doilea an de participare si pina acum merge foarte bine. Iasul este o oaza pentru editorii si distribuitorii de carte, pentru ca iesenii sint interesati sa cumpere carti", explica unul dintre vinzatori, bine pregatit sa dea detalii despre orice carte expusa.

La etaj, prin partea dreapta a intrarii, un alt stand cu carti iese din tipic. Este cel al concernului Person, care include mai multe edituri. Tot la etaj mai sint doua standuri care merita vizitate macar pentru modul cum au fost  aranjate: unul este al editurii Tipo Moldova – care a lansat ieri colectia „7 Pacate de moarte" iar altul este al editurii Didactice, unde sint expuse harti, microscoape, jucarii si carti.

Anul acesta, la tirg nu sint expuse spre vinzare doar carti -care au reduceri de preturi de pina la 20%, unele fiind vindute chiar cu 4 si 5 lei – ci poate fi admirata si o expozitie de fotografie realizata de Ozolin Dusa.

Astazi iesenii prezenti la tirg vor putea lua parte la lansarea cartii lui Tudor Octavian „Povestiri la cafeaua de dimineata", publicata de Polirom, a  volumului semnat de Gentiana Baciu, Matei Bejenaru si Dan Lungu „Tatarasi, memoria unui cartier", editata de Editura Universitatii „A.I. Cuza", si a cartii coordonate de Andi Mihalache si Adrian Cioflanca „In Medias Res. Studii de istorie culturala".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii