Ce plante medicinale se folosesc in disfunctiile sexuale masculine

vineri, 18 iulie 2008, 18:08
4 MIN
 Ce plante medicinale se folosesc in disfunctiile sexuale masculine

Oamenii au fost preocupati, din cele mai vechi timpuri, de a gasi remedii si substante care sa fie utilizate in problemele de dinamica sexuala. Si aceasta deoarece o viata sanatoasa include si o activitate sexuala normala, fapt ce mentine un echilibru in organism si pastreaza sanatatea intacta.

Primele documente apar la chinezi, datate acum 5000 de ani, in Cartea de Medicina a imparatului Galben, unde in trei capitole sint descrise aproximativ 360 de plante cu rol important in mentinerea sanatatii organelor sexuale. Lucrarea indiana Kama Sutra povesteste si ea despre retete care stimuleaza sau inhiba libidoul. Sa nu uitam ca si in Grecia antica sau la romani sint descrise diverse bauturi afrodisiace folosite de personajele mitologice.

Pentru a intelege mai bine ce inseamna impotenta e necesar sa spunem ca, de obicei, cauzele duc la psihicul uman. Astfel lipsa increderii, nesiguranta, agitatia, teama sau sovaiala legate de actul sexual, aduc tulburari de dinamica sexuala. De asemenea ejacularea precoce are la baza nelinistea, nerabdarea, agitatia si neincrederea in a initia si sustine un act sexual.

Plantele, o farmacie intreaga

Fara nici o indoiala plantele au fost primele remedii terapeutice pe care oamenii le-au gasit si preparat. Astfel ca terapia tulburarilor de dinamica sexuala pe baza de plante medicinale se bazeaza pe efectul pe care acestea il au asupra corpului, anume de tonic general dar si a efectelor ce le au in mecanismele fiziologice ale activitatii sexuale. In cazul impotentei plantele care se utilizeaza sint cele care echilibreaza mental si au efecte afrodisiace.

busuioc, Ocimum basilicum, este folosit pentru efectul afrodisiac in terapia tulburarilor de dinamica sexuala, impotenta si ejaculare precoce. Este un stimulent al sistemului nervos dar are efecte si asupra productiei de hormoni sexuali. Se prepara infuzie sau decoct din care se beau 2-3 cani pe zi.

menta, Mentha piperita, are o actiune tonica generala si afrodisiaca, stimulind sistemul nervos. Este utilizata in oboseala generala si impotenta ca tinctura, ulei volatil sau baie medicinala.

cimbrisor, Thymus serpyllum, este un tonic general si nervos. Se administreaza ca infuzie, vinul de cimbrisor sau in baie.

pin, Pinus silvestris, are actiune de stimulare a secretiei glandelor suprarenale. Insa tinctura de ace de pin are efecte afrodisiace recunoascute, si este utila in impotenta. Se utilizeaza ca infuzie, sirop, tinctura, ulei de pin sau ulei volatil.

scortisoara, Cinnamomum sp., are o reputatie foarte buna ca stimulent circulator si afrodisiac. In combinatie cu vinul rosu indulcit cu miere de albine este un afrodisiac special. Se prepara ca tinctura sau ulei.

iasomie, Iasmin glandifora are actiune afrodisiaca fiind utilizata ca infuzie din flori sau pulbere.

lemn dulce, Clycyrhiza glabra, de la care se iau radacinile pentru ca acestea contin fitoestrogeni si substante cu actiune asemanatoare corticosteroizilor. Efectele regeneratoare si tonice pe organlele sexuale sint recunsocute, planta fiind preparata ca decoct sau pulbere administrate zilnic.

Ce bem si ce mincam?

O buna functionare a corpului, si bineinteles a organelor sexuale, este in strinsa legatura si cu alimentatia. Observatiile facute de-a lungul vremii au dus la concluzia ca exista alimente care au efect excitant, afrodisiac.

Daca la masa imparatilor Chinei se serveau creier crud de vrabii cu suc de ceapa si piine din faina de soia, astazi vedetele de la Hollywood consuma stridii la gheata, oua de melci sau pui combinat cu scoici si trufe negre. Dar, pe linga mesele exotice exista alimente comune cu efecte afrodisiace puternice. Legumele utilizate in dieta barbatilor sint:

telina proaspata, suc sau in diverse preparate care se consuma zilnic. 

* usturoiul, in stare cruda in salate, mujdei sau frectii la baza coloanei vertebrale, la capatul coccisului.

ceapa, consumata cruda, tinctura sau sub forma vinului de ceapa.

cresonul sau macrisul de gradina, se consuma semintele sub forma de pulbere sau infuzie.

morcov, infuzie din flori, tinctura din flori sau vinul din seminte. In medicina populara este mentionat faptul ca vinul din inflorescentele de morcov de cimp are efecte benefice in cazul „neputintei" la barbati.

* Tot aici nu trebuie uitate alimentele precum mierea de albine, polenul, griul incoltit sau fulgii de ovaz ce vor fi introduse in dieta zilnica.

Elixirul lui Paracelsus

Medic, alchimist, fizician, astrolog, teolog si filozof elvetian Paracelsus a fost celebru la vremea lui si pentru retetele sale. El a definit pentru prima data principiul dupa care fiecarei boli ii corespunde un medicament specific.

Medicul recomanda barbatilor, pentru a-si mentine virilitatea, sa consume dimineata, la trezire, acest elixir: tinctura de vanilie, tinctura de scortisoara, vin rosu vechi si miere de albine, 2-4 linguri o data.

Cantitatile necesare pentru a realiza elixirul, Paracelsus le da astfel: o lingurita cu tinctura de scortisoara si o lingurita cu tinctura de vanilie se amesteca cu un pahar (cca.150 ml) de vin rosu vechi si cu 2-3 linguri (cca. 50 g) de miere de albine.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii