O sanatate buna cu 10 reguli simple in viata de zi cu zi

vineri, 12 ianuarie 2007, 17:04
2 MIN
 O sanatate buna cu 10 reguli simple in viata de zi cu zi

Viata noastra este structurata in perioade de 21 de ani iar acestea in cicluri de cite 7 ani. perioadele si ciclurile pot fi mai lungi sau mai scurte, si uneori se pot suprapune. Perioadele de evolutie vizeaza trupul si sint intre 1 si 21 de ani. Cele care vizeaza sufletul insa sint intre 21 si 42 de ani, iar cele pentru crestere spirituala 42-63 de ani. Dupa 63 de ani urmeaza ciclul trairii mistice sau ciclul intelepciunii. Aceasta perioada nu are limite in timp si dureaza pina la sfirsitul vietii.

Pina la virsta de 21 de ani se consolideaza corpul fizic (7 ani), corpul eteric (7-14 ani) si corpul astral (14-21 ani). Din punct de vedere fizic pina la 21 de ani au loc procese de acumulare, dezvoltare si consolidarte. dupa virsta de 40 de ani capacitatea functionala a tesuturilor si aparatelor scade lent si progresiv cu aproximativ 1% pe an. Dupa 60-70 de ani modificarile sint mai profunde, scade tonusul, forta, vitalitatea, memoria, trebuie evitat efortul sau adaptat posibilitatilor fiecaruia.

Medicina holistica vizeaza o stare de sanatate fizica, biologica si spirituala in scopul de a ne prelungi viata biologica. Spiritul, adapostit de corpul fizic, evolueaza intr-un timp care ii ofera conditii optime.

Pentru a ne bucura de sanatate pina la o virsta cit mai inaintata, trebuie sa ne adaptam ceasul biologic la ritmurile naturii, astfel primavara si vara sint favorabile activitatilor si dezvoltarii. Sezonul cald este un sezon al expansiunii. Toamna si iarna sint favorabile odihnei acumularii, reflexiei si introspectiei.

1 Alimentele trebuie sa fie bazate in elemente nutritive specifice fiecarui anotimp, alimente care sa asigure cresterea, regenararea si buna functionare a organismului.

2 Respiratia trebuie sa asigure o buna oxigenare a plaminilor, a singelui, a tuturor celulelor. In acest sens, este necesar sa evitam fumatul, locurile poluate, tratarea oricaror afectiuni respiratorii si evitarea alergenilor.

3 Dezintoxicarea organismului se poate face frecvent – o zi pe saptamina de post, sau in perioadele de post religios.

4 Hidratarea corecta a organismului se face in cel putin 1,5-2 litri de apa, zilnic, sucuri de fructe si legume, ceaiuri, pentru a asigura eliminarea reziduurilor „hidrosolubile".

5 Odihna trebuie sa fie adecvata virstei si activitatii fizice si intelectuale depuse. Somnul trebuie sa fie odihnitor si de minimum 8 ore pentru adulti. In timpul somnului se reface sistemul imunitar, se secreta cortizonul, hormonul de crestere, melatonina, are loc relaxarea musculara, incarcarea aurei cu energiei.

6 Evitarea sedentarismului este necesara pentru pastrarea conditiei fizice; trebuie dozat efortul in functie de virsta, sint recomandate exercitii fizice si/ sau de yoga, gimnastica energetica.

7 Evitarea frigului, stresului si oboselii – deoarece acestia sint factori care scad vitalitatea, favorizeaza epuizarea fizica, instalarea afectiunilor cronice.

8 Intarirea sistemului imunitar printr-un aport crescut de vitamine, antioxidanti, aminoacizi, miere de albine, laptisor de matca, propolis, extracte din plante si legume.

9 Credinta, relatia cu divinitatea este o experienta personala care influenteaza dezvoltarea spirituala.

10 Cultivarea unei atitudini mentale pozitive deoarece sintem ceea ce gindim; evitarea starilor depresive este un factor important in mentinerea sanatatii fizice si mentale.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii