Argentina lui Riquelme

Subtitlu

duminică, 11 iunie 2006, 23:46
2 MIN
 Argentina lui Riquelme

Stadion, AOL Arena, Hamburg.
Argentina: Abbondanzieri – Burdisso, Ayala, Heinze – Maxi Rodriguez, Mascherano, Cambiasso, Sorin – Saviola (’74 – Lucho Gonzalez) , Riquelme (’90^2 – Aimar) – Crespo (’67 – Palacio). Antrenor: José Pekerman
Coasta de Fildes: Tizié – Eboué, Méité, K. Touré, Boka – Keita (’78 – A. Koné), Y. Touré, Kalou (’57 – Dindane), Zokora, Akalé (’62 – B. Koné) – Drogba. Antrenor: Henri Michel.
Arbitri: Frank de Bleeckere – Peter Hermans, Walter Vromans (Belgia).
Cartonase galbene: Heinze, Saviola, Gonzalez / Eboué, Drogba.
1-0, min. 24: o minge trimisa din lovitura libera, de pe stinga, de Riquelme, ricoseaza fericit, dintr-un duel aerian, la Crespo.
2-0, min. 37: Riquelme ii pacaleste pe aparatorii ivorieni, simuleaza o pasa la Crespo, aflat in ofsaid si il gaseste, la intilnire, pe Saviola, care inscrie fara probleme.
2-1, min. 82: Drogba fructifica meserias o faza de atac a ivorienilor, cu centrarea lui B. Koné si recentrarea lui Dindane.
Se zice, cu temei, ca Argentina este cea mai europeana echipa din Sud-America. Unii regreta acest lucru, pentru ca rezervorul de talente din llanos si pampas nu este mai prejos ca al Braziliei. Dar tot atit de adevarat este ca, daca Argentina ar deveni o a doua Brazilie, atunci n-ar mai fi Argentina.
Becalizind, se poate spune ca echipa „elefantilor” este puternica doar de la briu in sus. Dar, ieri, apararea ivoriana n-a fost chiar asa de rea si nici n-are cum sa fie, din moment ce cuprinde doua piese grele din Arsenalul londonez si doi dintre cei mai buni fundasi ai ligii hexagonale. Iar mult hulitul portar Tizié a fost destul de decent, cu exceptia fazei de la al treilea gol (neacordat) al Argentinei. Cit despre partea superioara briului, argentinienii au gasit antidotul, reusind anihilarea lui Drogba, care, cu toate eforturile facute, n-a reusit decit o data sa inscrie. Prezent in tribune, Diego Maradona a putut fi fericit: tricoul „albicelest” cu nr. 10 este pe miini bune. Ambele goluri ale Argentinei au pornit de la jucatorul de la Villarreal si daca primul poate fi considerat o parafraza a lui Beckham, cel de-al doilea arata o stiinta a jocului diabolica a lui Juan Roman, care a fost coautor si la golul anulat din min. 84, cind torpila sa a fost respinsa defectuos de Tizié. Maxi a inscris, dar golul a fost anulat, corect, din cauza ofsaidului reactivat la sutul lui Riquelme. Sa mai spunem, ca argentinienii meritau sa aiba 1-0 pe tabela chiar din min. 14, cind la un corner executat de Crespo, Ayala a lovit mingea cu capul, iar mingea, inscrisa pe o parabola dincolo de linia portii, a fost respinsa de portar. Tot dincolo.
In rest, „pumele” si-au asigurat europeneste zestrea de doua goluri, intr-o prima repriza dominata teritorial de africani, iar apoi si-au conservat avantajul prin presing si posesie, pina aproape de final. Si, ca sa conchidem, Argentina este o formatie sud-americana, gindita europeneste. Si asa ii sta cel mai bine!

Comentarii