Asaltul Superligii

joi, 19 ianuarie 2012, 22:47
2 MIN
 Asaltul Superligii

Ieri, la sediul CS Politehnica au avut loc discutii privitoare la viitorul echipei de rugby Poli Agro Unirea, care anul trecut a reusit sa obtina promovarea in Superliga, esalon profesionist in care pretentiile sint mult mai mari, iar conditiile de licentiere, mult mai grele. Cu toate acestea, dupa cum ne-a informat directorul clubului, Leonida Antohi, oficialii fac toate eforturile posibile pentru ca echipa de rugby sa treaca acest prim examen, indeplinirea conditiilor pentru a putea participa la cel mai inalt nivel al rugbiului romanesc. In acest sens, o delegatie de la Federatia Romana de Rugby va sosi la Iasi pentru a discuta cu conducerea clubului si a inspecta conditiile de joc la stadionul "Tepro" din Tatarasi, noul fief al echipei, baza de la stadionul "Gorun Sandu-Ville" urmind a fi folosita pentru antrenamente. Pina la reorganizarea clubului, care va fi facuta dupa aceasta vizita, presedintele sectiei ramine Cornel Ghenea, managerul echipei va fi antrenorul Constantin Verives, iar antrenori, Ioan Iftode (principal) si Florin Bas (care este si capitan de echipa). Staff-ul este completat de administratorul delegat sportiv Emanuel Mihai, medicul Vladimir Poroch si kinoterapeutul Nelu Mititelu. In urma discutiilor de ieri s-a definitivat si programul de pregatire al echipei, care cuprinde un stadiu de pregatire fizica  la sala (deja inceput, va dura pina pe 15 februarie), un cantonament montan de o saptamina la Vatra Dornei, iar de la 27 februarie pina la 24 martie (data inceperii campionatului) se vor disputa meciuri de pregatire.

Superliga profesionista de rugby este alcatuita din opt echipe, care nu se stiu inca, existind mari dubii in privinta inscrierii formatiilor "U" Cluj si Stiinta Petrosani. Se va juca tur-retur pina la 11 august, dupa care primele patru, respectiv ultimele patru, vor juca turnee play-off (play-out). Urmeaza semifinale pe terenuri neutre pentru fiecare palier, echipa de pe ultimul loc va retrograda, iar cea de pe locul VII va sustine un baraj pe teren propriu cu cea clasata pe locul II in Divizia Nationala.

In privinta lotului, se pregatesc deja cu echipa Bogdan Crismaru (jucator de linia a doua, revenit de la CSM Bucuresti) si Paul Bolat (mijlocas la gramada, de la RC Birlad) si George Matase (tot de Birlad, unul dintre cei mai buni pilieri din zona Moldovei), fiind rezolvata si revenirea jucatorului de linia a treia Simion, readus de la Sibiu. Totodata, colectivul tehnic al echipei testeaza o serie de jucatori din Republica Moldova, in vederea intaririi lotului. 

Comentarii