Astazi se vor mai lamuri din necunoscutele de la Politehnica Moldrom

duminică, 02 mai 1999, 23:00
2 MIN
 Astazi se vor mai lamuri din necunoscutele de la Politehnica Moldrom

Vacanta baschetbalistilor de la Politehnica Moldrom se apropie de sfirsit. Programata a avea loc pe 5 mai, reuniunea studentilor va aduna numai jucatorii tineri, cei pe care programul meciurilor din sezonul recent incheiat nu i-a solicitat foarte tare. Jucatorii consacrati, in care intra cei patru straini, capitanul Moscalu si Anghel, au primit inca cinci zile de pauza, data de 10 mai fiind ziua in care lotul se va reuni in formatie completa. Desi este probabil ca lotul iesean sa sufere modificari, la reunire sint asteptati toti componenti in conditiile in care contractele lor cu Politehnica Moldrom expira dupa aceasta data. Pina atunci insa, miine va avea loc o intilnire intre patronii firmei Moldrom, sponsorul echipei, si antrenorul principal al echipei, Dragan Petricevic. Hotarit sa mai ramina la Iasi, Petricevic va trebui sa primeasca acceptul sponsorilor, asta in conditiile in care Moldrom se hotaraste sa ramina alaturi de baschetul iesean.
In alta ordine de idei, Petricevic a asistat la sfirsitul saptaminii la Arad, la pregatirile lotului national de juniori (din care fac parte si jucatorii echipei iesene CSS Unirea, Dornescu si Moscalu), lui fiindu-i propus postul de antrenor principal al echipei care se pregateste pentru turneul de calificare la Campionatul European de anul viitor, turneu de calificare care va avea loc la sfirsitul lunii august in Slovacia. Desi a declarat ca l-ar interesa postul, antrenorul nu a dat un raspuns ferm in conditiile in care are probleme cu pasaportul care-i expira. Pina se va lamuri situatia, reprezentativa de juniori ramine sub conducerea fostei echipe de tehnicieni (Giurgiu – Ziguli), in aceste zile lotul efectuind un turneu de trei jocuri amicale in Ungaria, la Budapesta.
Lotul national de seniori se afla si el in pregatire pentru turneul de calificare pentru CE din 2001, care are loc la sfirsitul acestei luni. Cantonat la cabana Forban (proprietatea echipei Steaua), lotul antrenat de Mircea Vulc si Karoly Takacs va continua programul de pregatire (care cuprinde doua antrenamente zilnice) pina pe 6 mai. Vor urma apoi patru zile de pauza urmate de un nou cantonament, la Arad (cind se incearca aranjarea unor partide amicale in Ungaria), cantonament care va prefata plecarea pe 17 mai in Slovacia. Alaturi de ieseanul Catalin Burlacu, cabana Forban ii mai gazduieste pe C-tin Mircea, Liviu Caraiani (Dinamo), Elemer Tordai, Cornel Alecu (Astral Sibiu), Ionut Mocanu (Sportul Studentesc), Claudiu Fometescu (SOCED), Rares Apostol, Dragan Alecu (Elba Timisoara), Cornel Saftescu, Flavius Lapuste (Carbochim Cluj). La Arad sint asteptati sa se mai alature stelistul Dragos Barbu, "ungurul" de la Szolnok, Toni Alexe si Virgil Stanescu (fostul jucator de la SOCED Bucuresti, actualmente in NCAA, campionatul universitar american). (Lucian M.)

Comentarii