„Balkan Petroleum” zgiltiie platanii

luni, 17 ianuarie 2005, 00:00
2 MIN
 „Balkan Petroleum” zgiltiie platanii

Dupa ce a fost preluata financiar de compania „Balkan Petroleum”, echipa Poli AEK Timisoara este pe cale de a realiza transferurile iernii, mai dihai decit marile echipe din Bucuresti. Mai exact, formatia timisoreana este foarte aproape de a-l aduce pe Bega pe antrenorul echipei FC National, Cosmin Aurelian Olaroiu si, odata cu el, pe cei mai buni jucatori ai echipei din Parcul cu Platani, internationalii Gabriel Caramarin (rivnit de multa vreme de antrenorul Stelei, Walter Zenga), Gigel Coman si Flavius Moldovan. Acordul lui Olaroiu de a antrena formatia din Banie a fost obtinut, raminea pe tapet doar discutia dintre cei doi presedinti, Anton Dobos, din Timisoara, si Gino Iorgulescu, din Bucuresti. Discutia cu pricina nu a avut loc, dar Iorgulescu si-a manifestat pretentiile: un milion de dolari pentru antrenor si cei trei jucatori vizati la pachet, ceea ce pare extrem de generos, daca ne gindim la faptul ca Moldovan, Caramarin si Coman isi incheie contractul in vara si, in consecinta, pot pleca pe gratis unde vor. Sint sanse foarte mari ca tranzactia sa se incheie, intrucit timisorenii au anuntat deja ca Olaroiu va conduce, miercuri, primul antrenament al echipei Poli AEK. Se pare ca Olaroiu doreste sa aduca la Timisoara, in afara de cei trei amintiti, inca doi jucatori de valoare de la FC National: mijlocasul Mihai Panc si portarul Marius Popa.
In mediile fotbalistice se vorbea de multa vreme de o posibila fuziune intre cele doua grupari, intrucit FC National are probleme financiare si duce lipsa de spectatori la meciuri. Formarea unei echipe puternice la Timisoara ar putea implica sacrificarea echipei din Cotroceni, care ar putea retrograda si deveni un satelit al lui Poli AEK in divizia secunda.
Oricum, vestile care vin din coltul opus al tarii nu prea sint imbucuratoare pentru Poli Iasi, echipa din Timisoara, clasata pe locul 13, la un punct in urma iesenilor fiind una dintre contracandidatele echipei din Copou in lupta pentru evitarea retrogradarii. (GIN)

Comentarii