Boxerii romani la ora de spaniola

miercuri, 20 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Boxerii romani la ora de spaniola

Cu evolutia semigreului Claudiu Rasco (89 kg) s-a incheiat prima faza a turneului olimpic de box in ceea ce priveste participarea romaneasca. Ar mai fi trebuit sa boxeze colosul Constantin Onofrei dar supergreul nostru a avut noroc la tragerea la sorti si a avansat direct in turul II. Din pacate, Claudiu a pierdut partida cu uzbekul Serghei Mihailov (decizie, 6-15), in aceleasi conditii ca si Ovidiu Bobirnat, nerefacut dupa un accident. Cel mai interesant meci al categoriei s-a disputat intre cubanezul Isael Alvarez si italianul Giacobbe Fragomeni, doi boxeri foarte tari, care au cautat de la inceput lovitura decisiva. Pina la urma, italianul n-a reusit sa reziste ciocanelor cubanezului, abandonind in ultimul rind.
La categoria usoara (63 kg), unde Romania nu are reprezentanti, singura surpriza a constituit-o eliminarea clara a cehului Lukas Koneczny, medaliat la mondiale si europene, in fata algerianului, Mohamed Allou. In rest, mai toti favoritii (rusul Leonov, germanul Kay Hüste, uzbekul Mahamadkadiz Abdullaev, turcul Suleymanoglu, etc) s-au calificat mai departe.
Deci, din cei zece boxeri romani vor boxa in faza optimilor de finala opt. Acestia sint: Marian Velicu (48 kg), Bogdan Dobrescu (51 kg), Crinu Olteanu (54 kg), George Lungu (60 kg), Dorel Simion (67 kg), Marian Simion (71 kg), Adrian Diaconu (75 kg) si Constantin Onofrei (+91). Coincidenta face ca sase sa intilneasca boxeri de limba spaniola, trei cubanezi si trei mexicani, in partidele cu reprezentantii aztecilor (Olteanu cu Cesar Morales, Lungu cu Bejarano Benitez si M. Simion cu José Luis Chavez), in timp ce boxerii cubanezi vor fi, ca de obicei, adversari redutabili. Pentru Dorel Simion, despre a carui valoare nu mai trebuie spus nimic, faptul ca Roberto Guerra este debutant poate fi un avantaj, dar Velicu si Dobrescu vor intilni doi fosti campioni mondial, Maikro Romero si Manuel Mantilla, primul fiind si campion olimpic la Atlanta. Adrian Diaconu va intilni pe indianul Jtender Kumar, iar Onofrei va incrucisa manusile cu nigerianul Peter Samuel. (GIN)

Comentarii