Boxerul de argint

marți, 16 decembrie 2003, 00:00
2 MIN
 Boxerul de argint

Asa cum v-am informat in numarul nostru de ieri, boxul iesean a realizat, la campionatele nationale desfasurate la Bacau, o performanta deosebita: Radu Iulian Zarif, de la clubul CSM CSS Unirea, a obtinut medalia de argint la categoria semimijlocie (69 kg), cea mai buna clasare in ultimii ani a unui iesean la o competitie de seniori. Obisnuit, boxul iesean produce tineri de talent, dar multi dintre ei nu reusesc sa-si valorifice calitatile si la seniori, din lipsa sustinerii materiale, multi incercind sa cistige un ban printr-un profesionism de nivel scazut, devenind carne de tun prin galele profesioniste, la versiuni dubioase. Radu Zarif a reusit sa ajunga in finala cu fostul campion mondial Dorel Simion, fiind oprit de medicii galei sa boxeze. „Radu nu s-a temut de Simion, el ar fi vrut sa boxeze, dar, cu Simion sau nu, verdictul medicilor ar fi fost acelasi. Credem ca, cu stilul sau tehnic, Radu i-ar fi dat o replica interesanta lui Dorel”, ne-au spus antrenorii sai de la CSM, Dumitru Agavriloae si Constantin Dreer, care l-au pregatit pe boxerul iesean spre stralucita medalie de la Bacau.
Trebuie sa spunem ca un rol important in ascensiunea lui Radu l-au avut si tehnicienii de la Vointa, Viorel Soroceanu si regretatul Iosif Matthias. Zarif (18 ani), este medaliat cu bronz in 2001 si argint in 2002 la CN de juniori, reusind sa cistige un important turneu in Spania in acest an.
Din pacate, performanta lui Zarif a fost singulara la Bacau, boxerului ceferist Benone Marcu (48 kg) retragindu-i-se medalia de bronz cucerita, deoarece a activat ca profesionist. Comportari foarte bune au avut si Ciprian Barcanescu (54 kg) – invins de puternicul boxer Bogdan Dobrescu, in sferturi, in fata caruia nu avea prea mari sanse – si Florin Ilie (51 kg), ambii de la CSM CSS Unirea, pregatiti de acelasi tandem Agavriloae – Dreer. De asemenea, Florin Ungureanu, de la Vointa, un greu de mare talent descoperit de Viorel Soroceanu, ar fi meritat cu prisosinta o medalie, dar unii arbitri au vazut altfel. Raminem, deci, cu medalia de argint a lui Zarif, la care au contribuit din plin si conducerea sportului local prin Vasile Catea, precum si directorii cluburilor CSM (Adrian Poeana) si CSS Unirea (Viorel Hudac).
Iata si lista campionilor nationali de box, desemnati la Bacau: Silviu Olteanu (48 kg), Gigel Vasile (51kg), Bogdan Dobrescu (54 kg), Viorel Simion (57 kg), Ionut Gheorghe (60 kg), Florin Avramescu (64 kg), Dorel Simion (69 kg),. Marian Simion (75 kg), Constantin Bejenaru (81 kg), Adrian Stanca (91 kg) si George Gavrila (^91 kg). In urma acestor campionate, antrenorul lotului national, Relu Auras, va stabili boxerii care ne vor reprezenta la CE din februarie, care vor avea loc la Pula (Croatia) si la Jocurile Olimpice de la Atena. (Nic. G)

Comentarii