Bravo tie, Tanasie!

marți, 16 iulie 2002, 23:00
2 MIN
 Bravo tie, Tanasie!

Primul boxer roman intrat in focul luptei pentru medalii, la Campionatele Europene de la Perm, a fost debutantul bacauan Sorin Tanasie , care a concurat la cea mai mica categorie, semimusca (48 kg). Intilnindu-l pe turcul Ibrahim Aydogan, Sorin a avut o evolutie apreciata de toti specialistii, dar si de arbitrii judecatori, care i-au acordat decizia cu 24-8. Astfel, Tanasie si-a asigurat medalia de bronz, el urmind a-l intilni in semifinale, pe Viaceslav Goian din Republica Moldova, care a realizat o imensa surpriza, cistigind (decizie 16-14) in fata puternicului reprezentant al Ucrainei, Ghiorghi Cigaev. In cealalta semifinala, experimentatul pugilist rus Serghei Kazakov (campion european in 1998 si finalist in 2000) il va intilni pe slovacul Rudolf Dydy.
Dupa frumoasa surpriza realizata de Tanasie, delegatia noastra a fost nevoita sa suporte o pilula amara, reprezentantul Romaniei la categoria 51 kg, Bogdan Dobrescu (vicecampion european) fiind invins, cu o decizie de 21-13, de bulgarul Aleksandr Vladimirov, acesta fiind medaliat cu bronz la Mondialele de anul trecut. Ca si atunci, bulgarul va juca semifinala cu francezul Jerome Thomas (campion al lumii), in timp ce rusul Ghiorghi Balaskin se va lupta pentru un loc in finala cu basarabeanul Igor Samoilenco.
In schimb, pentru Waldemar Cucereanu (54 kg), intilnirea cu gruzinul Lasha Ochigava n-a reprezentat nici o surpriza, arbitrul de ring intrerupind lupta inca din repriza a treia datorita superioritatii nete a romanului. Adversarul lui Valdi in semifinala este Havaji Hatigov, din Belarus, care a dispus la puncte de azerul Agassi Mamedov, reprezentantul nostru avind prima sansa de calificare in finala, unde se poate intilni cu un adversar puternic, fie rusul Ghenadi Kovalev, fie francezul Ali Hallab, pe care Cucereanu l-a invins la Mondialele de la Belfast.
Ultimul candidat roman la medalii, fostul campion mondial si european Dorel Simion (67 kg), a indeplinit o simpla formalitate, cistigind cu o decizie de 23-8 partida din sfertul de finala cu Fyrat Karagölü (Turcia) si urmeaza a incrucisa manusile in semifinala cu boxerul ucrainean Aleksandr Bokalo, care l-a invins la puncte pe georgianul Malhaz Berkatasvili. In cealalta semifinala, rusul Timur Gaidarov il va intilni pe germanul Sebastian Zbik.
In concluzie, trei boxeri romani au reusit sa se califice in semifinalele Campionatelor Europene de box, de la Perm: Sorin Tanasie (48 kg), Waldemar Cucereanu (54 kg) si Dorel Simion (67 kg). In gala de astazi, alti trei membri ai echipei de soc condusa de Francisc Vastag vor incerca sa realizeze acelasi lucru: Viorel Simion (57 kg), care il va infrunta pe Thomas Papp (Germania), Marian Simion (71 kg), adversar fiindu-i Andrei Mihailov (Belarus) si Lucian Bute (75 kg), in lupta cu ungurul Karoly Balczay. (GIN)

Comentarii