C’est magnifique!

Subtitlu

vineri, 14 decembrie 2007, 00:34
2 MIN
 C’est magnifique!

Echipa feminina de handbal a Romaniei a provocat multa tristete in Palatul Sporturilor de la Paris-Bercy, invingind Franta in sferturile de finala ale Campionatului Mondial, dupa o partida de un dramatism rarisim. Si ce prost incepuse totul! In prima repriza, fetele noastre au evoluat – sa recunoastem –  execrabil. Desi Valeria Bese a inscris primul gol, a urmat 5-1 pentru Franta, o usoara revenire pina la 5-4, dar pina la pauza, portarul francez Valerie Nicolas a fost de neinvins, in timp ce Pecqueux, Herbrecht si celelalte jucatoare ale lui Olivier Krumbholz trageau din toate pozitiile, intr-o poarta uitata, parca, de Luminita Dinu.

Cu un deficit de sase goluri la pauza, Romania s-a schimbat la fata total in partea secunda si daca in prima parte conducatoarea de joc Valeria Bese a fost cea mai buna realizatoare, la rampa au iesit Ramona Maier si Cristina Neagu, care au inscris cinci goluri fara sa primeasca niciunul. Tadici a imbunatatit simtitor apararea pe semicerc si acest lucru s-a simtit pe tabela, in ciuda arbitrajului usor partinitor al cuplului lituanian, care a acordat gratuit o aruncare de la 7 metri, imediat dupa ce Clara Vadineanu (excelenta in interceptii!) a egalat scorul pentru prima data in acest meci (17-17). Franta s-a distantat din nou la trei goluri, insa Adriana Nechita a readus echipa in joc, cu doua goluri consecutive.

Romania a luat pentru prima data conducerea in min. 53, prin excelenta Neagu (21-20) si meciul a curs cap la cap pina in final, Adina Meirosu fiind cea care a realizat ultimele doua goluri ale timpului regulamentar, marcindu-l si pe cel de-al treilea, anulat din motive neintelese. Au urmat prelungiri in inferioritate numerica, Franta a incercat sa profite, dar – ca prin minune – arbitrii s-au "cumintit" si scorul a ajuns din nou egal: 27-27.

Inca zece minute de prelungiri. Ce echipa va cadea psihic dupa un asemenea suspans? Din fericire pentru noi, a fost Franta si cea care a decis desprinderea a fost Steluta Luca, inexistenta pina atunci. Ea a marcat golurile de 31-29 si 32-29 si nimic nu se mai putea intimpla, mai ales ca Luminita din poarta si-a revenit dupa acea repriza de cosmar.

Scorul final a fost 34-31, pentru tricolore marcind: Maier 11 (5 din 7m), Neagu 6, Bese 5, Meirosu 3, Stanca 2, Nechita 2, Luca 2, Balint 1, Lecusanu 1 (7 m), Vadineanu 1.

In semifinala, cu Rusia

Dupa meciul istovitor cu Franta, tricolorele au ghinionul de a intilni, in semifinale,  puternica selectionata a Rusiei, campioana lumii, care reprezinta o colectie de forte ale naturii. Spunem ghinion, fiindca Rusia a fost la un pas de eliminare in fata Ungariei.

Echipa lui Andras Nemeth a condus cu 17-11, 22-20 la pauza si 33-30 in minutul 51, dar s-a speriat, practic, de forta nationalei lui Evgheni Trefilov, care a cistigat cu 36-35.

In cealalta semifinala, se vor intilni Germania (36-33 cu Angola) si Norvegia (35-24 cu Coreea de Sud).

Meciul Romania – Rusia se va disputa, miine, de la ora 16,00, partida Germania – Norvegia fiind programata la ora 18,30. 

Comentarii