Ca la Timisoara

luni, 28 noiembrie 2005, 00:00
3 MIN
 Ca la Timisoara

Poli a incheiat seria deplasarilor din tur la fel de prost ca inceputul! Dupa ce in prima runda a cedat la scor de forfait la Timisoara, Iasul a pus la Pitesti indigoul peste experienta din Banat. Pina la un punct, similitudinile dintre partida de la Mioveni si duelul cu cealalta Poli a diviziei A functioneaza si in ceea ce priveste evolutia jocului. Vineri, Iasul a avut, la 0-1, doua ocazii mari de a egala si de a schimba soarta jocului, amintind astfel de ratarile (mult) mai mari din deschiderea sezonului. In rest, insa, in primul act si dupa 2-0, dominarea argesenilor a fost evidenta, antrenorul „violetilor” Sorin Cirtu cistigind, ca si in returul trecut, tot cu 3-0 duelul direct cu Ionut Popa.
Din punct de vedere tactic, asteptarile au fost confirmate din plin, ambele echipe jucind in distributiile si formulele obisnuite. Gazdele au mizat pe o piramida, cu baza de 4 fundasi, un mijloc format din 3 jucatori si un trident ofensiv in care Bilasco si Nastasie il sustineau de pe flancuri pe C. Tanasa. Si cum lateralii oaspetilor, Bordeanu si Toma au suferit din plin in a marca rapidele extreme ale gazdelor, iar Onut a prins cea mai slaba zi din tot turul, gasim explicatia celor 3 goluri incasate de Branet. Atacantii gazdelor au avut destula materie prima la dispozitie si datorita faptului ca echilibratul duel 3 la 3 derulat in zona centrala a fost cistigat global de pitesteni, cu toate ca principala arma a gazdelor, Prepelita, a fost redusa la tacere. In ceea ce-l priveste pe portarul „prunarilor”, Vintila, acesta a avut singurele emotii datorita ruperilor de ritm ale mijlocasilor de banda ai iesenilor, Onofras si Rednic, care le-au dat de furca lui Crivac, respectiv Chita.
In ceea ce priveste schimbarile efectuate de moldoveni, acestea nu au adus nimic nou, mutarile lui Popa neiesindu-i. Antrenorul lui Poli a mutat intii post pe post (Onofras – Arhire), apoi l-a coborit pe Ilie in locul lui Bernard pentru a-i face loc la mijloc lui Tincu, pentru ca trecerea la jocul cu doi atacanti veritabili (Vrajitoarea intrind in locul lui Mitruc) sa fie tardiva.
Asa s-a scris istoria unui esec care strica linia de golaveraj echilibrata a Politehnicii, care va incheia turul duminica, in fata propriilor suporteri, in disputa cu FC National. (Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Branet (5,5) – a avut citeva interventii care au limitat scorul.
Toma (5) – a dus viata grea in duelurile cu Nastasie.
Onut (4) – gafe decisive impardonabile la primul si ultimul gol al pitestenilor, chiar daca la prima faza poate invoca faptul ca a fost jenat.
Bernard (5) – pus des in dificultate.
Bordeanu (5) – i-a facut cu greu fata lui Bilasco.
Gavatorta (5,5) – a incercat sa fie stapinul mijlocului, lucru pe care l-a reusit rar.
Onofras (5,5) – citeva curse bune.
Mitruc (5,5) – fara sclipirea necesara la pasele decisive.
Ilie (5,5) – nu a avut probleme cu Prepelita.
Rednic (5,5) – a tras in Vintila intr-un moment in care Poli putea egala si schimba soarta jocului.
Pacurar (5) – nu a reusit sa scape de chinga Marincau – Rohat.
Arhire (5) – nu a adus nimic nou.
Tincu (5) – timid.
Vrajitoarea a intrat in minutul 82.
Si batut, si cu banii luati
Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa a avut parte de un week-end negru. La o zi dupa insuccesul de vineri, de la Mioveni, tehnicianul a trait o noua experienta nefericita. „Simbata seara am fost la Mall unde am mincat. Cind am ajuns acasa, am sesizat ca imi lipseste portofelul, in care aveam o suma importanta de bani si toate actele, carnet de sofer, buletin, ba chiar si licenta de antrenor Pro” a povestit Popa. El a incercat sa obtina detalii legate de caz inclusiv prin vizionarea unor casete video ale sistemului de securitate din Mall, insa nu a obtinut nici un rezultat. „Nu stiu daca am pierdut portofelul sau mi-a fost furat, nu conteaza acest lucru. In ambele cazuri vreau sa transmit persoanei care se afla in posesia actelor mele ca il rog sa mi le inapoieze. Banii poate sa-i considere un cadou de sarbatori din partea mea!” a spus Popa.
Antrenorul Politehnicii a mai cunoscut citeva episoade triste de cind a venit in Iasi. Masina i-a fost sparta in fata blocului in care locuieste iar la finele partidei Poli – FC National din sezonul trecut o piatra aruncata din strada l-a lovit in piept, antrenorul revenindu-si greu din soc. (Ovidiu MINEA)

Comentarii