Ca pisica si ciinele

marți, 16 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 Ca pisica si ciinele

Pastrind proportiile, FCM Poli Iasi seamana din ce in ce mai mult cu Dinamo in ceea ce priveste atmosfera din jurul echipei. Daca in ograda "ciinilor" contrele puse se schimba, de la o zi la alta, intre diferite segmente ale echipei, in Copou acut este duelul dintre presedintele Emil Lupulescu si Ion "Lita" Dumitru.
Totul a inceput inca de la instalarea la Iasi a ultimului, Lupulescu neagreind aceasta decizie. In replica, Dumitru nu a ezitat anul trecut sa-l intepe in repetate rinduri pe fostul jucator al lui Poli, cel mai dur atac aparind la sfirsitul ultimei etape. Atunci, Lita a spus ca, in ciuda promisiunilor date, presedintele nu a protejat echipa in meciurile de la Brasov si cu Juventus si ca Lupulescu ar trebui sa-si gaseasca odata un loc la club dupa ce a fost ba antrenor, ba conducator. Sefului executivului gruparii din Copou nu i-a picat deloc bine iesirea in presa a antrenorului, sporindu-se astfel animozitatea dintre cei doi.
Securea razboiului s-a incercat a fi ingropata in preajma Craciunului; armistitiul nu a durat insa mult, atacurile voalate incepind sa apara. Desi in presa nu au rabufnit decit unele nemultumiri ale antrenorului, deranjat ca i s-a sugerat ce jucatori sa nu fie primiti la echipa si ca nu pot fi puse la dispozitie citeva conditii minime necesare selectiei jucatorilor care se pregatesc acum in Copou, pe la colturi loviturile sint mult mai dure.
Dumitru pedaleaza pe faptul ca Lupulescu nu asigura conditii optime echipei si nu si-a onorat nici macar promisiunile facute in fata CA la ultima instalare in functie (obtinerea dezlegarii lui Danut Munteanu si chiar banala redactare a unui Regulament de Ordine Interioara) aducind aminte de cele patite la Iasi de Leonida Nedelcu. In acest timp presedintele nu sta nici el cu limba legata, ripostind destul de dur in discutii particulare avind ca subiect Lita Dumitru.
Oficial, cei doi ezita sa atace decisiv. Lita Dumitru a declarat ieri pe marginea colaborarii cu presedintele clubului: "Eu nu am de ce sa fiu multumit sau nemultumit de domnul Lupulescu. Echipa trebuie sa fie multumita de conditiile pe care conducerea le ofera. Daca acestea nu sint corespunzatoare, altii sint in masura sa decida si nu antrenorul". Pozitia lui Emil Lupulescu este: "Cred ca este o diversiune menita sa stirneasca cearta. Eu nu am nimic de reprosat muncii pe care o face Lita, insa el trebuie sa tina cont si de parerea celor care dau banii, din Consiliul de Administratie, care stiu de ce anumiti jucatori nu merita sa se intoarca la echipa. Cred ca tot ce mi-a cerut antrenorul i-am oferit, in limita banilor pe care clubul ii are la dispozitie. In privinta dezlegarii lui Danut Munteanu, eu nu mai spun nimic pina nu rezolv cazul. Sintem pe drumul bun si Lupulescu nu si-a calcat cuvintul niciodata".
Din acest joc de-a soarecele si pisica, FCM Poli are numai de pierdut. Asa ca, in sedinta Consiliului de Administratie de astazi rezolvarea colaborarii antrenor-presedinte trebuie sa fie rezolvata pentru ca tensiunile sa fie inlaturate din fasa si nu lasate sa se acumuleze pina la explozie.
In alta ordine de idei, la antrenamentele de ieri ale echipei iesene a fost prezent si portarul Mihalache, de la Fulgerul Bragadiru. Teoretic, astazi, CA va stabili, dupa consultari cu conducerea tehnica, numele jucatorilor care vor ramine in lot. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii