Ce se va alege de Poli?

miercuri, 23 iunie 1999, 23:00
2 MIN
 Ce se va alege de Poli?

Apropierea zilei in care este asteptata a apare o noua ordine la FCM Poli Iasi tulbura din ce in ce mai tare apele la clubul din Copou. Desi intirziata cu cel putin trei luni, ziua de vineri poate fi noua "zi Z" a fotbalului iesean. Din pacate, zvonurile si semnalele directiei spre care se va indrepta formatia fanion a Iasului nu sint deloc de natura incurajatoare.
In primul rind nu se stie nimic despre viitorul Adunarii Generale a clubului, organismul care, pe hirtie, taie si spinzura la FCM Poli Iasi. Se poate spune fara a gresi ca minimum jumatate din membrii acestui organism – pe care conducatorii ieseni spun ca incearca de citeva luni sa-i adune la aceeasi masa – nu au ce cauta acolo. Chiar Romeo Olteanu, managerul SC Iasi XXI, a recunoscut ca nici macar nu stie cine sint vreo doua persoane, altii sint in acest organism pe baza unor contracte de sponsorizare a clubului pe care nu le-au onorat niciodata, in timp ce alta categorie o reprezinta cea a chiriasilor SC Iasi XXI care nu fac altceva decit sa plateasca chirie pentru spatiile pe care le folosesc si nicidecum nu sponsorizeaza pe Poli. In acest timp in care in Adunarea Generala ramin oameni care nu vin nici macar la o sedinta, alte persoane, ca patronul de la Select, Constantin Benta, care au bagat adinc mina in buzunarul propriu din dragoste de fotbal se retrag scirbite de ceea ce se intimpla. Aici trebuie cautata una (poate prima) dintre cauzele alunecarii "alb-albastrilor", trasarea liniei clubului de unele persoane care nu dau nici bani, nici nu se pricep la fotbal fiind o imensa eroare.
Apoi, bataia mare este si pentru postul de presedinte, acolo unde pina si persoane care in trecut au propus desfiintarea singurului sponsor al echipei, SC Iasi XXI, ar fi tentate sa probeze fotoliul de numar 1 in Copou. Din pacate, aproape toate numele vehiculate in legatura cu viitorul presedinte executiv sint reprezentantii liniei conservatoare, care, cu siguranta, vizeaza pastrarea actualelor structuri si persoane de la club care au dovedit, in repetate rinduri, ca, fie sint depasite de momentul actual al fotbalului, fie ca ridica la rang de religie interesul propriu.
Poate acest semnal de alarma va trezi putin interesul fata de foarte importanta intilnire de miine, acolo unde pot apare si oameni care sa dejoace jocurile de culise care par a fi acontat deja viitorul fotbalului iesean acelorasi "miini maiastre" care au dus corabia la un pas de faliment. (Ovidiu MINEA)

Comentarii