Ciinii au muscat la timp

joi, 14 septembrie 2006, 22:21
2 MIN
 Ciinii au muscat la timp

Skoda: Pizanowski – Wisio, Messera, Antzas, Garpozis – Magradze (’79 – Fogassa), Zuela, Quintana – Barkoglou (’44 – Manso), Labriakos – Olisadebe (’53 – Kazakis). Antrenor: Ioannis Matzourakis.
Dinamo: Matache – Blay, Moti, St. Radu, Pulhac – Zé Kalanga, Margaritescu, Tames (’77 – L. Goian), C. Munteanu (’81 – Pascovici) – Danciulescu, Niculescu (’61 – Ganea). Antrenor: Mircea Rednic.
Arbitri: Novo Panic – Miroslav Miric, Mujo Tutun (Bosnia-Hertegovina).
Cartonase galbene: Niculescu, Margaritescu, St. Radu, Moti
1-0, min. 7: Quintana nemarcat, sut pe jos, de la 14 metri, dintr-o centrare a lui Barkoglou.
1-1, min. 17: cursa Danciulescu pe dreapta, centrare si Niculescu inscrie printr-o lovitura de cap, cu pamintul.
1-2, min. 25: contraatac rapid Tames – Danciulescu, ultimul inscriind din centrul careului printr-un sut puternic, pe jos.
1-3, min.35: Niculescu suteaza in diagonala, de la 14 metri, din pasa inapoi a lui Munteanu, inscriind cu largul concurs al portarului.
2-3, min. 45^2: Quintana, sut din surprindere de la 20 metri, pe linga un Matache tintuit.
3-3, min. 66: Kazakis, sut din intoarcere, la coltul lung, in urma unui corner.
3-4, min.84: deschis pe contraatac de Danciulescu, Pulhac suteaza in diagonala pe linga portar.
Un meci cu sapte goluri naste, deobicei, nedumerire. S-a jucat, oare, atit de spectaculos, sau defensivele au fost de doi lei (vechi)? Din punctul nostru de vedere, dinamovist de la 19,00 la 21,00, nici una nici alta. Au fost multe faze de spectacol in decursul partidei de la Xanthi, dar si multe momente moarte.
Cit despre aparare, s-a descurcat onorabil in destule ocazii, dar neatentiile lui Matache (cind vor avea, oare, „ciinii” un portar adevarat?) au fost cauzele a cel putin doua goluri. Cit despre Dinamo, daca ar fi sa-i gasim noduri in papura, le aflam cu usurinta la mijlocul terenului si pe banca tehnica.
Grecii au inceput cu un iures ucigator, soldat cu golul lui Quintana. Apoi, restul reprizei intii a semanat cu vajnicele dispute cu cavalerii de la Malta, contraatacurile cuplului N&D facind ravagii intr-o aparare ce folosea preistorica metoda a pasului la ofsaid.
Un scor de 5-1 pentru Dinamo la pauza n-ar fi surprins pe nimeni, dar a fost 3-2, pentru ca Matache a dormit la sutul aceluiasi Quintana.
Grecii au schimbat kalimera la pauza, introducerea incisivului Manso in linia mediana fiind salutara. Pe de alta parte, Rednic i-a lasat pe greci sa domine, molipsindu-se de sindromul „Boro”.
Elenii n-au mai fost maltezi, ci englezi curati, scorul devenind 3-3. Virusul a continuat sa lucreze in mintea lui Rednic, „Puriul” sacrificind orice saminta de creativitate la mijlocul terenului, prin introducerea a doi aparatori.
Pina la urma, un fundas a salvat onoarea „ciinilor”, Cristi Pulhac finalizind cu singe rece,serviciul lui Danciulescu, omul meciului cu un gol si doua pase decisive. Dinamo are in mod cert prima sansa la calificarea in grupe, care se va decide peste doua saptamini, la Bucuresti

Comentarii