Ciinii latra la Londra

joi, 14 decembrie 2006, 00:22
3 MIN
 Ciinii latra la Londra

Astazi se mai trage inca o cortina fotbalistica, peste sezonul de toamna european 2006. Vom cunoaste ultimele echipe calificate in 16-imile Cupei UEFA si vom sti la ce adversari se pot astepta echipele romanesti in aceasta faza. Pentru Romania, capatul de cortina este in mina dinamovistilor bucuresteni, cortina fiind instalata pe celebrul stadion din "White Hart Lane" din Londra, unde "ciinii" lui Mircea Rednic vor lupta pentru locul I in grupa B (sinonim cu victoria obligatorie!), onoare si ceva dolari in plus cu cea mai buna echipa a grupei, Tottenham Hotspur. Londonezii pregatiti de olandezul Martin Jol au o trupa foarte puternica, fapt dovedit de parcursul lor in Cupa UEFA, unde au obtinut trei victorii in grupa: 2-0 cu Besiktas si 1-0 cu Bayer Leverkusen, ambele in deplasare, si 3-1 cu Bruges acasa. In campionat, "The Spurs" ocupa in prezent locul IX, la o distanta mare de Manchester United si Chelsea, dar numai la trei puncte de locurile care acced in Liga Campionilor de anul viitor. Antrenorul olandez Martin Jol nu va conta pe irlandezul Robbie Keane si Jermaine Jenas (accidentati), in schimb, egipteanul Mido este refacut. Se vorbeste si de posibilitatea ca Tottenham sa menajeze citiva jucatori importanti pentru meciurile din campionat: portarul Paul Robinson, mijlocasul Aaron Lennon (succesorul lui Beckham la nationala Albionului) si vedeta echipei, bulgarul Dimitar Berbatov.
Nici Dinamo nu sta pe roze, fiindca in perspectiva victoriei, formatia bucuresteana este lipsita de principala "gura de foc", Claudiu Niculescu. De asemenea, nu va putea juca Dennis Serban, in timp ce George Blay si Zé Kalanga sint incerti. Reamintim ca, in cazul in care "ciinii" nu vor cistiga la Londra, vor avea, in 16-imi una dintre echipele clasate pe locurile III in grupele Ligii Campionilor, in caz contrar, urmind a se infrunta cu una dintre formatiile clasate pe locul III in grupele Cupa UEFA.
Precum toate partidele din aceasta seara, meciul de la Londra va incepe la ora 21,45, fiind transmis in direct pe TVR 1. In aceeasi grupa, se mai joaca partida Bayer Leverkusen – Besiktas Istanbul, decisiva pentru al treilea loc calificativ in grupa, turcii avind si varianta meciului egal. (Nic. G)

Formatiile probabile
Tottenham: Robinson – Stalteri, Dawson, King, Lee – Lennon, Tainio, Huddlestone, Malbranque – Defoe, Berbatov (Mido).
Dinamo: Gaev – Blay, Moti, St. Radu, Pulhac –  Cristea, Margaritescu, Ropotan, C. Munteanu – Danciulescu, Ganea.
Arbitri: Bernhard Brugger – Norbert Schwab, Christian Strutz (Austria).

Clasamentul grupei B
1. Tottenham 3 3 0 0  6-1 9
2. Dinamo 3 2 1 0  5-3 7
3. Besiktas 3 1 0 2  3-5 3
4. Bruges 4 0 2 2  4-7 2
5. Bayer 3 0 1 2  2-4 1

Programul de astazi in Cupa UEFA
Grupa A:
Glasgow Rangers – Partizan Belgrad, Auxerre – Livorno. Clasament: 1. Glasgow – 7 p; 2. Maccabi Haifa – 7 p; 3. Auxerre – 4 p; 4. Livorno – 2 p; 5. Partizan – 1 p.
Grupa B: Tottenham – Dinamo, Bayer Leverkusen – Besiktas Istanbul.
Grupa C: Braga – Grasshopper Zürich, FC Sevilla – AZ Alkmaar. Clasament: 1. Alkmaar – 7 p; 2. Sevilla – 7 p; 3. Slovan Liberec – 5 p; 4. Braga – 3 p; 5. Grasshopper – 0 p.
Grupa D: 1. Parma – Osasuna, SC Heerenveen – RC Lens. Clasament: 1. Parma – 9 p; 2. Lens – 4 p; 3. Osasuna – 4 p; 4. Odense – 4 p; 5. Heerenveen – 1 p.

Comentarii