Cine cu cine joaca?

luni, 13 august 2001, 23:00
2 MIN
 Cine cu cine joaca?

Talmes-balmesul din fotbalul romanesc tinde sa devina o boala care se cronicizeaza. Vinzarile sau cumpararile de locuri in anumite esaloane, nesuspendarea jucatorilor gasiti dopati, necunoasterea nici la ora actuala a modului in care se va promova si retrograda in sezonul care a inceput, acordarea trofeului Fair-Play unei echipe cum e Gloria Bistrita si alte numeroase aspecte arunca o multime de pete negre asupra unui sport al carui public din tara noastra ii respecta cu virf si indesat statutul mondial de "rege".
Cum despre fotbalul iesean se vorbeste la ora actuala doar atunci cind se ajunge la a treia litera din alfabet, problemele enuntate mai sus irita mai mult pe cei care se asaza inca la mesele bogate ale primelor divizii. Si C-ul insa are belele lui! Politica federala de sporire cantitativa si nu calitativa a esalonul trei a dus anul trecut la situatii mai mult decit hilare; Rapid Miercurea Ciuc, de exemplu, a cumparat un loc de C pentru ca apoi sa nu se mai inscrie in competitie datorita lipsei banilor! Moda a continuat cu alte retrageri care au dat peste cap programul competitional. Iar penalizarile cu puncte pentru cei care nu indeplinesc baremurile nu mai sperie pe nimeni la acest nivel de vreme ce un loc "curat" in esalonul trei a ajuns sa coste in jur de 100 de milioane de lei.
Nici in sezonul ce bate la usa auspiciile nu se anunta favorabile in ceea ce priveste ordinea in divizia C, faptul ca la ora actuala nu se stie nici componenta seriilor (!) spunind multe. Aceste neajunsuri lovesc si seria I in care joaca echipele iesene. Pina la aceasta ora doua ar fi locurile cu probleme. In urma fuziunii dintre echipele locale FCM Poli si AS Fortus (cum figureaza la FRF, Unirea 2000) a aparut un loc liber care, conform promisiunilor, va fi ocupat de AS Telecom, echipa cu cel mai ridicat numar de puncte dintre cele retrogradate din C in sezonul trecut. Fuziunea dintre Silvex Tirgu Neamt si Ceahlaul II Piatra Neamt creaza o noua pirtie in fata careia nu se stie cine se va alinia la start. Se vorbeste ba de o vinzare a locului, ba de o trecere in seria I a celor de la Energia Feldioara sau Rafinaria Darmanesti, in locul acestora urmind a aparea echipe din acele zone care au cumparat locuri de C.
Oricum, nimic nu este batut in cuie desi la inceputul acestei saptamini au inceput deja sa fie programate brigazile de arbitri care vor oficia meciurile de simbata! Cert este ca pina joi, la ora 22, se mai pot efectua legitimari. Poate pina atunci se va sti sigur ce echipe vor juca in C si asa va afla si Poli Unirea pe cine va avea drept adversar la debutul in viitorul sezon pe teren propriu, etapa a doua programind partida dintre gruparea din Copou si defuncta Silvex Tirgu Neamt. (Ovidiu MINEA)

Comentarii