Clonati Steaua!

joi, 10 august 2006, 23:16
3 MIN
 Clonati Steaua!

b> Catalin – Picior de Zmeu
Dinamo – Beitar Ierusalim 1-0 (0-0)
Dinamo: Matache – Blay, Moti, St. Radu, Pulhac – Cristea (’46 – Ropotan), Margaritescu, Tames (’32 – Zé Kalanga), C. Munteanu – Ganea (’84 – Fernandez), Danciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Beitar: Kornfein – Omeri, Ben-Yosef, Gershon, Gafni (’81 – Danin) – Alberman, Boateng, Fernandez, Ben-Shushan – Zanberg (’66 – Galuchian), Joeano (’70 – Tammuz). Antrenor: Osvaldo Ardiles.
Cartonase galbene: Pulhac, Danciulescu / Ben Shushan, Omri.
1-0, min. 77: Catalin Munteanu, invirte mingea pe linga fundasul Omeri, trimitind-o in coltul opus al portii, din centrarea lui Pulhac.
Ploaia torentiala care a umplut terenul de balti si dezertarea lui Claudiu Niculescu au lovit in moalele capului „ciinii rosii”. La aceste necazuri s-a mai adaugat si adversarul, Beitar Ierusalim, care a venit cu ginduri de victorie pe „Dinamo”. De loc cantonata in aparare, formatia lui Ardiles a imprumutat singele argentinian al antrenorului, atacind periculos orideciteori conditiile ii permiteau. Dinamo n-a facut un joc rau in prima repriza, a ratat doua ocazii imense prin Ganea, ar fi meritat si un penalty in min. 15, cind Danciulescu a fost impins in careu. Partea secunda, insa, a inceput catastrofal pentru gazde, care s-au vazut dominate autoritar, israelienii trecind usor printr-o aparare gen brinza. Beitar a ratat cea mai mare ocazie a meciului in min. 66, cind Joeano Pinto n-a reusit sa impinga balonul in plasa din 3 metri. Din fericire, Dinamo s-a trezit la timp si, dupa o lovitura de cap peste poarta a lui „Danciu-gol”, Catalin Munteanu (zis „Cap de Zmeu”) a gasit o solutie artistica la centrarea lui Cristi Pulhac, inscriind un gol de generic. O victorie subtirica, totusi si ne gindim ca singurul mare avantaj al lui Dinamo, in perspectiva meciului retur, este acela ca se va juca departe de Israel.
Marius – Cap de Musca
FK Sarajevo – Rapid 1-0 (0-0)
Sarajevo: Alaim – Maksumic, Trifunovic, Muharemovic, Mackic – Zukic, Ihtijarevic (’84 – Hadzic), Repuh (’46 – Bucan), Duro (’80 – Hasancic) – Saraba, Obuca. Antrenor: Husref Musemic.
Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, Sapunaru (’35 – Rada) – Badoi, Grigore, R. Stancu, Karamian – Buga (’85 – Negru), Griffiths (’52 – Zicu), N. Constantin. Antrenor: Razvan Lucescu
Cartonase galbene: Duro / Griffiths, M. Constantin (2).
Cartonas rosu: M. Constantin (’64)
1-0, min. 90^2: portarul Coman scapa o minge inainte si, din spate, Obuca inscrie in poarta goala.
Sa pierzi cu 0-1 in prelungiri este dureros, dar nu chiar o tragedie. A patit-o si Dinamo la Sofia. Trist este altceva: cu toate ca a jucat prost, Rapidul nu ar fimeritat sa piarda la Sarajevo, pentru ca adversarul era de valoare scazuta si toate secventele meciului i-au demonstrat superioritatea. Inclusiv la capitolul mari ocazii: Buga (’28 – n-a reusit sa dribleze decisiv portarul) si Zicu (’79 – demivoleu cu iz de eurogol), fata de Repuh (’34 – interventie senzationala al lui Coman). Trei au fost elementele care au decis drama de la Sarajevo. Eliminarea lui Marius Constantin, pentru doua faulturi prostesti intr-un interval de opt minute, non-inspiratia lui Razvan Lucescu, care n-a intarit defensiva dupa iesirea lui Marius si, in fine, gafa lui Dani Coman din prelungiri, care a minjit tabela. Si daca eliminarea din min. 64 a avut si efecte pozitive, indirjindu-i pe „visinii”, golul lui Obuha n-a avut ca efect decit o rabufnire de ultima secunda a Rapidului, dar capul lui Maftei nu s-a intilnit cu mingea pentru o egalare de senzatie. Sa nu dramatizam, totusi!. Si Dinamo si Rapid pot obtine calificarea in meciurile retur, dupa cum si Steaua, intr-o zi proasta, isi poate risipi visurile. Pina atunci, raminem cu impresia ca Dinamo este intr-o reconstructie perpetua care nu poate aduce performanta, iar Rapid (atit dupa evolutiile din campionat, cit si din cea de la Sarajevo) este la distanta kilometrica de primavara de neuitat.

Comentarii