Cu lotul in piuneze

miercuri, 02 iulie 2008, 21:00
2 MIN
 Cu lotul in piuneze

Dupa ce conducerea clubului Politehnica si-a dat acceptul sa preia cu totul friiele echipei iesene de baschet feminin, clubul fondator, National, a facut o adresa catre Fundatia Sportului Iesean pentru ca de la 1 iulie finantarea venita din aceasta directie sa intre direct in conturile clubului din Copou.

"Am solicitat in scris transferul finantarii la Politehnica. Vom incerca in perioada urmatoare sa solicitam conducerii FSI sa mareasca nivelul de finantare pentru ca urmarim cresterea performantei. In acealasi timp ne vom canaliza toate fortele pentru a reusi sa atragem un sprijin privat constant.", spune Marius Cosoi, fostul presedinte si actualul director sportiv de la Politehnica-National.

Sperind la un buget de 25.000 pe luna fara cheltuieli legate de calendarul competitional, Cosoi apreciaza ca s-ar putea impune si un obiectiv mai indraznet. Insa obiectivul este legat strins si de lotul de jucatoare si la acest capitol iesenii au batut pina acum pasul pe loc. Desi au convocat luni o intilnire cu jucatoarele din localitate, conducatorii nu s-au bucurat decit de prezenta Alexandrei Cilibiu, care a confirmat ca va continua sa joace la Iasi.

Chiar daca sperante se mai leaga de un raspuns similar si din partea celorlalte cinci jucatoare aflate inca sub contract lucrurile se opresc insa aici. Si asta pentru ca celelalte cinci baschetbaliste (majoritatea titulare) carora le-au expirat intelegerile nu au fost consultate inca si ramine de vazut si ce reactie vor avea atunci cind conducatorii le vor propune, asa cum intentioneaza, o reduce a veniturilor comparativ cu sezonul trecut.

Cit priveste lista cu alte jucatoare vizate pentru transfer ea se subtiaza constant cita vreme iesenii au inceput sa stearga virfurile din cauza preturilor considerate prohibitive si in cursa au mai ramas doar baschetbaliste cu talie pentru jocul sub panouri dar cu situatii contractuale incurcate.

Marea problema a echipei pregatite de Gabi Mihailescu se prefigureaza insa a fi acoperirea postului de conducator de joc, situatia putind sa devina grava daca nici una din titularele sezonului trecut, Suetina si Tecoanta, nu vor dori sa continue la Iasi.

Comentarii