De ce a demisionat Sichitiu?

vineri, 10 decembrie 2010, 22:44
4 MIN
 De ce a demisionat Sichitiu?

 "Ziarul de Iasi" v-a informat ieri, in exclusivitate, ca presedintele CSMU Politehnica, Grigore Sichitiu, a demisionat din functia de presedinte executiv al clubului in noaptea de miercuri spre joi. Cei doi oameni carora Sichitiu le-a comunicat decizia, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, si presedintele asociatiei in cadrul careia activeaza clubul, Ionut Negoita, i-au cerut presedintelui sa se mai gindeaca pina saptamina viitoare, cind va fi organizata o sedinta a Comitetului Director al clubului. Cel care, in ultima perioada, a mai lucrat la Rapid si in tarile arabe a anuntat insa ca hotarirea sa este irevocabila. "Saptamina viitoare vin la Iasi pentru a-mi incheia total conturile cu Politehnica. Nu ma razgindesc in privinta demisiei", a anuntat ieri Sichitiu. Acesta a refuzat sa faca publice motivele pentru care a renuntat la postul pe care l-a detinut in Copou: "Niciodata nu voi vorbi in presa despre ceea ce se intimpla in intimitatea unei echipe. Eu vreau sa ma despart civilizat de un club la care am pus suflet si de oamenii cu care am colaborat".

Contactind mai multe persoane din anturajul lui Sichitiu si din interiorul clubului iesean, "Ziarul de Iasi" este insa in masura sa va prezinte culisele deciziei celui care a condus Politehnica in prima jumatate de sezon.

Relatii deteriorate cu subalternii

Grigore Sichitiu a venit la Iasi convins ca nu va avea probleme in a conduce un club pe care-l considera a fi mult mai usor de strunit decit Rapidul. Avind atuul faptului ca a fost instalat in fruntea clubului de Nichita, ca majoritatea jucatorilor au fost adusi de el la echipa, iar capii CSMU i-au promis siguranta financiara, presedintele a plecat la drum prea optimist si sigur pe el. Atitudinea superioara l-a costat insa, majoritatea angajatilor clubului neagreindu-l din start. Plusind cu faptul ca salariile tuturor angajatilor au trebuit sa fie scazute fata de perioada FC Politehnica, iar in presa a aparut zvonul ca Sichitiu a cerut un salariu de 10 000 de euro lunar (in realitate, el a fost remunerat cu 3 000 de euro pe luna), fractura fata de subalterni a devenit totala. Chiar daca apoi a inceput sa cunoasca specificul Iasului, seful de la CSMU nu a fost acceptat de mediul fotbalistic local, care are influente serioase la nivelul lui Nichita, cu care a inceput sa aiba mai multe frictiuni.

De aceea, in momentul in care Ionut Negoita a anuntat ca se va implica la CSMU, Sichitiu a incercat sa se apropie de omul de afaceri ce se afla in relatii excelente cu Constantin Anghelache, adica persoane cu care Sichitiu a tratat aducerea Tricolorului Breaza la Iasi. Drept urmare, Sichitiu a sustinut din plin demersul lui Negoita de demitere a antrenorului Ionut Popa, pe care oricum nu-l dorise la Iasi in vara, tehnicianul fiind impus atunci tot din Palatul Roznovanu. In paranteza, trebuie precizat ca Negoita nu l-a agreat pe Popa inca de la bun inceput, omul de afaceri fiind influentat de Anghelache, iritat ca tehnicianul i-a marginalizat rapid pe toti oamenii lipsiti de valoare cu care patronul Tricolorului venise la Iasi. Tactica lui Sichitiu, care-l contactase pe actualul antrenor, Adrian Falub, imediat dupa ce Nichita s-a certat cu Popa, la finalul meciului cu Slatina, a dat roade pe termen scurt.

Are oferta de la Cluj

Apoi, amatorismul deciziilor lui Negoita, atmosfera plina de suspiciune instalata dupa plecarea lui Popa, tensiunile ivite intre Nichita si Negoita si, mai ales, lipsa rezultatelor s-au spart in capul lui Sichitiu, care era criticat aproape in fiecare zi. Cind Negoita a vrut sa-l puna presedinte pe seful CSM Resita, Cristi Bobar, care a si fost adus in Iasi, Nichita a contraatacat, ofertindu-l pe Paul Cazan, doar apropierea finalului salvind pozitia presedintelui care a format echipa din jucatori liberi. Satul de critici si jignit de faptul ca ar putea fi demis pentru a face loc fie unui conducator de la Liga a III-a, de 27 de ani, fie unei persoane pe care a avut-o in subordine, Sichitiu s-a decis sa plece de la Poli singur. Drept urmare, el a ascultat cu mult interes ofertele pe care le primea, in afara unora din zona Golfului, cea mai interesanta fiind de la Universitatea Cluj, cu care negociaza acum in amanunt.

Seful executivului iesean s-a lamurit ca decizia de a demisiona a fost cea mai buna in momentul in care a participat la sedintele de miercuri si joi, atunci cind a ascultat strategia fantezista prezentata de tandemul Negoita – Anghelache si cind a realizat ca, cel putin pe termen scurt, lucrurile vor ramine in ceata la CSMU. Ca un element de culoare, imediat dupa ce si-a dat demisia, Sichitiu l-a sunat pe Popa spunindu-i antrenorului ca a gresit atunci cind nu l-a sustinut.

In ceea ce priveste numele viitorului presedinte executiv, lucrurile nu sint clare, Nichita si Negoita aruncind pisica unul spre celalalt. Primarul a spus ca asteapta decizia presedintelui asociatiei, in timp ce omul de afaceri a declarat ca "stiu ca domnul primar a vorbit cu domnul Cazan, eu nu am nici o varianta la ora actuala. Oricum, ma voi gindi la un nume doar daca ma decid sa continui activitatea inceputa la Iasi".

Comentarii