De ce e toata lumea suparata?

joi, 09 decembrie 2010, 00:46
3 MIN
 De ce e toata lumea suparata?

– E bine in vacanta, domnule presedinte?

– Vacanta pe dracu’! In continuare sint o multime de probleme pe care trebuie sa le rezolv si o multime de incertitudini.

– Sinteti nervos?

– Cum sa fiu altfel, cind toata lumea, dar absolut toata lumea e suparata! Nu inteleg insa de ce! In loc sa evolueze la municipiu, pe islazuri, in meciuri in care mai jucau si spectatorii, Iasul este in liga a doua, cu sanse de promovare. Tinind cont de modul in care a plecat aceasta echipa la drum, de banii cheltuiti cu ea si de necazurile aparute pe parcurs, pozitia actuala reprezinta o minune.

– Totusi, dumneavoastra ati spus ca obiectivul a fost clasarea la cinci puncte de locurile promovabile.

– Si la sapte puncte avem sanse de promovare. V-o spune unul care a reconstruit Rapidul de doua ori si care a fost linga Mircea Lucescu cind a reconstruit nationala. Daca cei care stiu meserie sint lasati sa lucreze, totul devine posibil.

– S-a tot vorbit despre demiterea ori plecarea dumneavoastra. Care mai e situatia acum?

– Am spus-o si o repet. Nu stau in serviciul de la Iasi. Eu am venit aici pentru a realiza ceva. Daca se considera ca nu am lucrat bine, daca nu se doreste sa continuam, ne despartim. In aceasta seara (n.r. – aseara, dupa ora inchiderii editiei) urmeaza sa ma intilnesc cu domnul primar Nichita si cu domnul Negoita, pentru a vedea ce planuri au. In functie de ce se va decide, va sti fiecare ce are de facut.

– Se putea mai mult in tur?

– Nu sint ipocrit sa spun ca totul a fost perfect. Au fost unele erori, au fost probleme dificile, insa, pina la urma, ne-am clasat pe o pozitie buna, desi am cheltuit mult sub bugetul gindit in vara. Pina acum, am cheltuit 180 000 de euro, mai raminind de acoperit salariile pe lunile noiembrie si decembrie, plus alte maruntisuri. Chiar si dupa ce achitam restantele, nu ne vom ridica la cei 500 000 de euro prognozati a fi cheltuiti in acest an. De aceea, zic ca locul ocupat nu este sub nivelul investitiilor facute.

– Totusi, domnul Negoita a declarat ca s-a cheltuit prea mult, ca salarii de 2 000 de euro sint prea mari pentru Liga a II-a si ca, daca va mai ramine la Poli, intentioneaza sa reduca bugetul cu 30%.

– Eu nu intru niciodata in contradictie cu sefii! Cred ca s-a vazut asta si pe parcursul turului, cind nu am comentat nici o decizie luata de cei situati deasupra mea. In conditiile in care am plecat la drum, fara un leu platit pe transferuri, au existat si cazuri in care, presati pentru a acoperi anumite posturi, am acceptat sa platim salarii de 2 000 euro lunar. Au fost doar citeva cazuri, care s-au redus deja. Global insa, la 35 de jucatori, am avut un fond de salarii lunar de 25 000 de euro, ceea ce cred ca este o medie buna. Firesc, in aceasta iarna urmeaza ca lucrurile sa fie reasezate. Fara graba, fara presiune se pot realiza lucruri frumoase.

– Care a fost cea mai mare gafa a turului?

– Nu m-as referi la vreun episod anume. Eu cred ca cea mai mare problema este neintelegerea situatiei in care s-a lucrat si neintelegerea cadrului general existent la Iasi. Aici nu sintem in vreo localitate in care se face treaba cu o bere si doua chiftele! E vorba de un oras cu staif, care are specificul sau.

– Desi lucrurile nu sint limpezi la virf, ati inceput deja remanierea echipei, citiva jucatori fiind disponibilizati deja.

– Dupa cei trei plecati pe parcursul turului (n.r. – M. Tanasa, Eze si C. Manea), am reziliat contractele cu fratii Neagoe, Claudiu Ionescu si Cornea si nu am prelungit imprumutul lui Manea. Mai sint si alti jucatori care nu s-au ridicat la nivelul asteptat si nu intra in vizorul nostru pentru retur, insa strategia si pasii urmatori depind de hotaririle care vor fi luate la virf, de bugetul si obiectivul pentru retur. Abia dupa ce aspecte vor fi clarificate, se va sti pe ce directie se va merge si daca Sichitiu ori Falub vor mai ramine la Iasi.

Comentarii