Din nou, campioni

duminică, 07 iunie 2009, 20:53
5 MIN
 Din nou, campioni

Regina echipelor sportive iesene ramine si in acest an echipa masculina de popice CFR Olimpia ACB care in acest week-end, la Hunedoara a reusit sa cistige, pentru a doua oara, campionatul national, dupa ce a invins in semifinale pe Foresta Talmaciu si in finala pe Inter Petrila. Mai mult, dominatia ieseana in popicele masculine este totala dupa ce, cu putin timp in urma si echipa de juniori a gruparii conduse de Radu Pipa s-a incununat cu titlul national. Popicarii ieseni au revenit in fruntea echipelor din tara, dupa titlul obtinut in 2007, iar munca sportivilor, antrenorilor si conducatorilor gruparii de la Gara a fost rasplatita din plin.

Semifinala de antrenament

Favorita in disputa din semifinala, CFR Olimpia ACB n-a avut probleme cu Foresta Talmaciu. Cu ordinea de start in plic, conform regulamentului, antrenorul Ilie Baias a pastrat configuratia din calificari si a operat o singura modificare, Marius Manea in locul lui Costica Ciurdea. La deschidere Gyula Veres n-a avut nici o problema cu Nicolae Vasile, a cistigat toate cele patru manse pentru un rezultat net: 601 p.d. – 565 p.d.. In paralel hunedoreanul Dan Mihaila l-a dominat fara probleme pe sibianul Mitru pentru patru manse cistigate si 594 p.d. – 537 p.d.. 2-0 si 93 de "bete" avans dupa prima treime a partidei conturau deja drumul spre finala. In schimbul doi, Iulian Cucu l-a avut adversar pe juniorul Dumitrescu. Mansa a treia (162 p.d.) a fost decisiva pentru o victorie la fel de clara: 579 p.d. – 532 p.d.. Performerul calificarilor cu 618 p.d., Ionut Cercel, a trecut si el lejer de Cazacu, unul dintre popicarii de baza de la Foresta. Chiar daca a pierdut o mansa ieseanul a terminat in forta pentru un nou punct: 594 p.d. – 559 p.d.. Asa ca, meciul se incheiase deja dupa doua schimburi: 4-0 la victorii directe, 15-1 la manse si un supliment de 175 de "bete" avans pentru CFR Olimpia ACB. Ultimul schimb a fost de antrenament si ambele formatii si-au menajat titularii pentru finalele de a doua zi. Capitanul Remus Antimirescu n-a intrat deloc si l-a lasat pe Florin Opinca sa se infrunte cu ex-ieseanul Alin Vreavu. Prima mansa a cistigat-o sibianul care a facut apoi schimb cu Dinca. Opinca s-a incalzit, a revenit in forta si a invins cu 596 p.d. – 550 p.d.. In paralel, titularii Marius Manea si Bota au jucat doar prima mansa, cistigata de sibian cu 150 p.d. – 128 p.d.apoi la schimbare au venit Gabi Benghiac si Aldescu. Ieseanul n-a stralucit, a cistigat doua manse dar n-a putut recupera prea mult asa ca Foresta a luat singurul punct al partidei: 543 p.d. – 529 p.d.. Scor final: CFR Olimpia ACB – Foresta Talmaciu 3.493 p.d. – 3.286 p.d. (7-1 la victorii directe).

Mult mai asteptata a fost cealalta semifinala, dintre "aurul" si "bronzul" sezonului trecut adica CFR Cluj si Inter Petrila. Surprinzator, minerii au inceput in forta, au condus cu 4-0 si pina la urma au cistigat cu 7-1  (3471-3364 p.d.), singurul punct al clujenilor venind de la internationalul Petrut Mihalcioiu.

"Noi o scoatem la capat cind se stinge lumina"

Ultimul act al competitiei a fost plin de suspans, atit din motive sportive cit si organizatorice, dupa ce curentul electric din sala hunedoreana a cazut de doua ori. Balul a fost deschis de Gyula Veres si Dan Mihaila, in disputa cu Manel Manea, respectiv, Leontin Popp si a fost deschis cum nu se poate mai bine, din moment ce iesenii au cistigat clar mansele, diferenta s-a oprit la 121 p.d., iar Veres a batut recordul turneului, realizind 635 p.d., fata de 598 p.d. ale lui Manea, in timp ce Mihaila a fost net superior lui Popp (622-538 p.d.). Emotiile au venit in schimbul secund: juniorul Ionut Cercel a inceput bine, dar s-a stins pe parcurs si, cu 570 p.d. s-a vazut invins de Marius Codarcea (598 p.d.). In paralel, Iulian Cucu a cistigat primele doua manse si avea 12 "bete" avans in fata lui Marian Balan, dar a cazut si el in final, pierzind cu 558-571 p.d. Dupa doua treimi din partida, scorul intilnirilor directe devnise egal (2-2), insa iesenii aveau 80 p.d. in fata si avantaj la manse (10-6), astfel incit, pentru ultimul schimb, iesenii aveau nevoie fie de o victorie directa, fie de trei manse cistigate din cele opt ramase si, in plus" sa mentina diferenta pozitiva la popice doborite. In arena, urmau sa intre perechile Florin Opinca – Marius Ghetea, respectiv, Remus Antimirescu – Virgil Dorin. Doar zece bile au lansat popicarii, dupa care a cazut curentul, tensiunea, controversele legate de cantonamente si calculele dominind atmosfera din sala timp de aproximativ o ora. Apoi, Antimirescu a mai pus o mansa in sacosa CFR Olimpia ACB, si cum diferenta la "bete" nu mai constituia o problema, mai raminea ca iesenii sa cistige doua manse. Problema s-a rezolvat imediat si meciul s-a relaxat. Opinca a pierdut cu 551-562 p.d., Antimirescu a cistigat cu 598-552 p.d. si popicarii lui Ilie Baias au avut timp sa-si savureze succesul. Rezultatul finalei a fost 3534 – 3419 p.d. pentru CFR Olimpia ACB Iasi (5-3 la victorii directe) in disputa cu Inter Petrila, in timp ce in finala mica CFR Cluj a dispus de Foresta Talmaciu cu 3354-3375 p.d. (7-1).

 

Oracolul Pipa

* Am perseverat cu aceeasi echipa cu care am obtinut argintul anul trecut, am muncit foarte mult si rezultatele s-au vazut, demonstrind in finala mare ca meritam acest titlu", a spus antrenorul principal al echipei iesene, Ilie Baias * Radu Pipa, managerul clubului feroviar, s-a dovedit un "oracol inspirat: "Meritam cu prisosinta trofeul. N-am vrut sa fiu profet, insa tot ce-am declarat s-a adeverit. Cel mai mult ma bucura maniera in care am cistigat", a spus Pipa. * Inaintea finalei, iesenii au depus o contestatie privitoare la dreptul de joc al jucatorului Marius Ghetea, transferat inaintea turneul final de la echipa CS Vulcan, desfiintata din toamna, la Inter Petrila, deci in afara perioadei de transferari. Odata cu cistigarea finalei, Radu Pipa a declarat ca aceasta contestatie va fi mentinuta: "Cineva trebuie sa dea socoteala in acest caz. Nu ma surprinde ca echipa din Cluj nu a facut si ea aceeasi miscare inaintea semifinalei, stiu ca exista destule afinitati intre cele doua grupari", a mai spus conducatorul gruparii CFR Olimpia ACB.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii