Dinamo si Rapid s-au calificat

vineri, 29 septembrie 2006, 00:03
4 MIN
 Dinamo si Rapid s-au calificat

Concert live N&D
Dinamo – Skoda Xanthi 4-1 (1-0) in mansa I a turului I al Cupei UEFA
Dinamo: Gaev – Goian (’46 – Cristea), Moti, St. Radu -Blay, Margaritescu, D. Serban (’46 – C. Munteanu), Pulhac – Ganea (’69 – Ropotan), Danciulescu, Niculescu.
Skoda: Malarz – Wisio, Paviot, Labriakos, Magradze – Messera, Barkoglou (’66 – Manso), Garposiz (’90^1 – Kazakis),Baykara (’58 – Torosidis), Korsos – Vryzas.
Arbitri: Igor Egorov – Vladislav Kodeev, Lev Antonov (Rusia).
1-0, min. 12: Niculescu, din lovitura libera executata cu efect de la 22 metri, lateral stinga.
2-0, min. 47: pasa perfecta Munteanu, sut Cristea de la 18 metri, cu contributia portarului.
2-1, min. 52: Paviot, din lovitura libera de la 20 metri.
3-1, min. 79: Danciulescu, dupa deschiderea lui Niculescu, scapa spre poarta si inscrie.
4-1, min. 82: Niculescu, de la 22 metri, in urma unei gafe de licean a lui Paviot in fata lui Danciulescu.
Cartonase galbene: Serban, Blay / Korsos
Mircea Rednic s-a tinut de promisiune introducind pe toti cei trei atacanti in formula de start, obligat si de absenta lui Zé Kalanga. Cu un modul 3-4-3, imprumutat parca de la rivalul sau Razvan Lucescu, Rednic a vrut sa rezolve repede problema elena, dar n-a fost chiar atit de simplu. Jucind cu gindul la derbiul cu Rapid, „ciinii” au construit lent, la adapostul scorului din tur, iar Claudiu Niculescu a rezolvat problema, la cea de-a doua oportunitate de lovitura libera avuta. Neavind ce pierde grecii s-au aruncat in ofensiva, Garpozis a inscris in min. 15, dar golul a fost anulat eronat pe motiv de ofsaid, la citeva minute fundasul central Labriakos (atacant in meciul tur!) fiind foarte aproape de egalare. In continuare, joc dominat de Dinamo, cu citeva „lumini” ale lui Dennis Serban si o singura mare ocazie de gol pina la pauza, Danciulescu trimitind de la mica distanta pe linga poarta din centrarea lui Niculescu (’34).
La reluare, Rednic revine la vechile canoane, cu linia de fund clasica de patru, cu Cristea si Munteanu pe aripi si cu Danciulescu retras. Antrenorul dinamovist a avut inspiratie, pentru ca noii intrati au facut faza golului secund, in fata unui portar greco-polonez aiurit. Exact la fel cum a parut si Gaev la golul grecilor, inscris de francezul Paviot din lovitura libera. Goal-keeper-ul dinamovist s-a revansat in min. 61, cind a respins acrobatic sutul nou-intratului Torosidis, l-a mai incercat odata Niculescu pe Malarz si meciul a inceput sa miroase a chermeza, punctat de solo-urile duetului N&D, care au fixat pe tabela un rezultat putin previzibil dupa aspectul primei reprize.
Dulce-i vinul de Madeira
Nacional – Rapid 1-2 (1-0, 0-0)
Nacional: Diego – Ricardo, Avalos, Alonso – Juliano, José Victor, Chainho (‘112 – Cleber), Bruno Amaro – Rodrigo (’68 – Cassio) Adriano (’66 – Bruno Basto), Cilikov.
Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, Lazar, Grigore (’97 – Maldarasanu), Karamian – Zicu (’57 – Griffiths), Moldovan (’70 – Burdujan), Buga.
Arbitri: Zsolt Szabo – Robert Kispal, Peter Hegyi (Ungaria)
Cartonase galbene: Avalos, Chainho, José Vitor, Juliano / Coman, Grigore, Burdujan.
Cartonas rosu: Nuno Basto (’90^2).
1-0, min. 28: sut perfect al lui Juliano din lovitura libera de la 16 metri.
1-1, min. 90^1: Rada gaseste culoarul spre poarta, sutind din 10 metri dupa o faza incilcita in careul portughez.
1-2, min. 100: Burdujan scapa spre poarta si inscrie fara probleme.
Nacional Madeira a inceput partida de la Funchal decisa sa rezolve repede calificarea, in ciuda firmei superioare a Rapidului. Primele 30 de minute au fost tot atitea cosmaruri visinii, barele si portarul Coman salvind formatia din Giulesti de citeva goluri gata facute. Incoerenta liniei de mijloc si gafele din aparare au facut din formatia care a tinut Hamburgul in friu o trupa vulnerabila si inevitabilul s-a produs in min. 28, imediat dupa ce Coman a salvat un gol gata facut la limita careului mare, cu riscul unui fault de cartonas. N-a mai putut, insa, portarul Rapidului sa faca nimic la executia perfecta a lui Juliano! Intre timp, singura ocazie mai de Doamne-ajuta a giulestenilor a fost o incercare de sut din unghi a lui Zicu. Golul portughez a fost ca o trimbita care a trezit orgoliile Rapidului, care a mai desfacut jocul pe aripi, reusind sa pericliteze poarta lusitana. Un sut din unghi al lui Badoi si doua imense oportunitati semnate Moldovan si Grigore au punctat finalul primei reprize.
O parte secunda avintata, dar haotica, in care Rapid a stopat oarecumva elanul lusitanilor, dar n-a reusit mare brinza in atac. Lusitanii au fost periculosi o singura data (’77), cind Lazar a respins providential din fata lui Ricardo, iar rapidistii s-au remarcat in final, la suturile lui Burdujan si Karamian. Au urmat, insa, prelungirile care ne-au adus bucuria in doar doua minute: golul egalizator si eliminarea lui Nuno Basto (rosu direct!) reprezentind certitudinea calificarii. Si pentru ca tot ne batem cu portughezii pentru locul VI in clasamentul UEFA (ceea ce inseamna trei echipe in Liga Campionilor), am profitat si i-am batut.

Comentarii