Directia Debrecen

vineri, 20 iunie 2008, 21:02
2 MIN
 Directia Debrecen

Zi plina pentru Politehnica. ieri, cind antrenorul Ionut Popa a ajuns in Iasi si a coordonat cele doua antrenamente derulate in Copou, sedinte de pregatire intre care a fost programata si o conferinta de presa. Principalul subiect discutat de tehnician impreuna cu presedintele clubului, Sorin Boca, a fost stabilirea lotului de jucatori care va participa la cantonamentul de la Debrecen, locatie spre care se va pleca duminica, dupa ziua libera de astazi. Ieri la prinz, oficialii ieseni erau siguri ca minimum 25 de jucatori se vor pregati in Ungaria, acestia fiind: Branet, Plesca, Balan, Buta, Onut, Ciobanu, Ilie, Kalai, Munteanu, Pecnik, Tincu, Bersnjak, Milea, Straton, Miclea, Naidin, Sfirlea, Mijin, Paruolo, Leucuta, Bilba, Palimaru, Plugaru, Tofan, Buhusi, ultimii trei de la Poli II. Boca a precizat ca Mijin si Paruolo sint asteptati direct la Debrecen, ca si Branet, care a fost invoit citeva zile pentru a participa la nunta fratelui sau, programata in Italia.

Poli a anuntat ca pe linga jucatorii amintiti asteapta mai multe noutati, atit in tara cit si direct in Ungaria. "Avem o lista de zece jucatori, din care ne dorim sa transferam cinci-sase, trei-patru cu statut de titulari" a spus Popa. Primul fotbalist de care Iasul isi leaga sperante este portughezul Nuno Viveiros (Estrella Amadora), ce trebuia sa ajunga aseara in Iasi. Pina la bifarea capitolului "sosiri", Poli a mai marcat inca o data la capitolul "plecari", portarul Marc urmind sa se transfere la Forex Brasov, el ingrosind astfel o lista care-i mai cuprinde pe Andrei Cristea, Homei si Adrian Toma.

In ceea ce priveste obiectivul pentru viitorul sezon, parerile lui Boca si Popa au fost impartite. Primul a anuntat ca isi doreste atacarea primelor opt pozitii ("Daca vom avea un buget de 4,5-5 milioane de euro, cred ca putem sa incercam sa ne clasam intre locurile 1-8") in timp ce Popa a parat: "Daca presedintele trebuie sa fie optimist, antrenorul trebuie sa fie realist. Cred ca obiectivul nostru nu va putea fi altul decit mentinerea in Liga I".

Altfel, Boca a anuntat ca stadionul "Emil Alexandrescu" va fi supus unor lucrari de modernizare. "Pina pe 15 iulie trebuie sa instalam un sistem de supraveghere video a spectatorilor si o instalatie de acces la stadion pe baza de turnicheti, lucruri ce ne-au fost cerute de Comisia de Licentiere" a spus seful executivului iesean, care a tinut sa dezminta ipoteza pierderii licentei ca urmare a unui memoriu facut de Ceahlaul Piatra Neamt: "Vom juca cu siguranta in Liga I si la anul. Tot ceea ce se intimpla in ultima perioada sint doar calomnii care fac parte dintr-o campanie de denigrare a clubului nostru".

Aseara, antrenorul Ionut Popa a decis sa-l ia in cantonamentul de la Debrecen si pe jucatorul Apetroaie, format in pepiniera proprie si care a jucat in ultima vreme la Aerostar Bacau.

Comentarii