Doua meciuri intr-unul

duminică, 18 noiembrie 2012, 23:01
4 MIN
 Doua meciuri intr-unul

CSMS: Irimia – Jovanovic, Cretu, Tincu, Tiganasu – Milea – Ciucur, Semenenko, Cl. Tudor (’85 – Cl. Ionescu), Keita (’26 – Onofras) – Herghelegiu (’60 – Patulea). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Ceahlaul: Miron – Moreno, Aloisio, Ichim, Barna – Achim, Monroy – Badescu (’56 – Velici), Golubovic, Stana – Constantinescu (‘56 – Lukanovic). Antrenor: Constantin Enache.

Cartonase galbene: Semenenko (’74), Patulea (‘90^2).

Arbitri: Radu Petrescu (Bucuresti); S. Gheorghe (Suceava), Val. Avram (Bucuresti).

1-0, min. 49: Milea, venit la prima bara la un corner executat de pe dreapta de Tiganasu, cu o lovitura de cap, din careul mic.

Sambata, pe stadionul  "Emil Alexandrescu", fotbalul s-a aliniat vremurilor actuale, care livreaza cafele, detergenti sau cine stie ce alte produse "2 in 1", duelul dintre CSMS si Ceahlaul insemnand doua jocuri intr-unul.

Primul act a fost dominat aproape in totalitate de oaspeti. Bine articulati de la mijloc in sus, inchegati, siguri, nemtenii s-au simtit ca acasa in Copou. La pauza s-a intrat cu tabela alba doar nesansei avute de oaspeti, care, in afara mai multor suturi periculoase, trimise de Golubovic (‘7), Stana (’14) ori Constantinescu (’16, ’38), au irosit doua ocazii uriase prin Badescu, suturile acestuia din minutele 19 si 23 fiind anihilate de… bara, respectiv Cretu, de pe linia portii. Iasul, care a trait in primul act doar printr-o incercare neutra a lui Semenenko (‘4) si nereusita lui Herghelegiu de a ajunge la intalnirea cu balonul in careul mic (’20), a inviat la pauza. Parca abia intrate in joc, pline de elan, determinate, gazdele au trimis Ceahlaul in corzi in primul sfert de ora de dupa odihna, cand Milea a deschis scorul, Herghelegiu (’50), singur cu portarul, a trimis pe langa poarta si, doua minute mai tarziu, nu a reusit sa inscrie din careul mic, iar Tincu (’58) a sutat in bara dintr-un penalty acordat in urma unui hent comis de Barna. Ratarile gazdelor au dat curaj trupei lui Enache, care, in ciuda tarelor defensive imense, a avut doua replici periculoase, prin Stana (’63) si Lukanovic (’65). Iasul a oprit insa imediat tremuratul si a pus din nou stapanire pe joc, bifand cel mai bun act de la venirea lui Ciobotariu in Copou. S-a terminat doar 1-0 pentru ca Miron a blocat suturile periculoase ale lui Patulea (’69) si Onofras (’77), care trimisese peste poarta, din pozitie buna, trei minute mai devreme, iar Ciucur (’87) a irosit o noua ocazie singur cu portarul, "foarfeca" lui Velici, din ultimul minut, contand doar pentru impresia artistica. CSMS scrie astfel al treilea succes consecutiv in Liga I si sperantele de salvare de la retrogradare prind radacini in Copou.

Pleaca Mihali din Copou ?

^ Ca si la succesul cu "U" Cluj, obtinut la precedentul joc disputat acasa, presedintele executiv al CSMS Iasi, Florin Prunea, nu a stat pe banca de rezerve, el luand loc in tribuna. ^ Primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, nu a fost prezent la meci. Oaspetii au avut o delegatie consistenta la tribuna oficiala, printre persoanele prezente in sectorul nemtenilor numarandu-se oficialii Gheorghe Chivorchian si Viorel Mestecaneanu, dar si antrenorul Ciprian Panait. ^ Observator din partea LPF a fost Ioan "Lita" Dumitru, fostul mare international, care a antrenat, o perioada, Politehnica Iasi. ^ Straton, care era anuntat titular, nu a fost nici rezerva deoarece a acuzat probleme stomacale cu cateva ore inainte de joc. ^ Ciobotariu l-a criticat pe Keita, schimbat repede din cauza unei accidentari: "Sunt suparat pe Keita, pentru ca nu e normal sa ascunzi o problema medicala. A simtit ceva la inghinali si a trebuit sa-l scot, pierzand o schimbare. Mai bine venea la mine inainte de joc, ca Straton, care mi-a spus cu doua ore inainte ca se simte rau, pentru ca are o indigestie si am stiut ca nu ma pot baza pe el". ^ Pe parcursul jocului, jucatorii CSMS s-au contrat serios. Mai intai, Tudor i-a reprosat lui Tiganasu ca a executat o lovitura libera, in minutul 22, ultimul trimitand mult peste poarta, din pozitie foarte buna. La final, Ciobotariu a dezvaluit ca el i-a cerut lui Tiganasu sa execute. "Era partea de pe care trebuia sa execute Claudiu Tudor, insa eu i-am cerut lui Tiganasu sa bata. Nu am fost inspirat", a spus tehnicianul. Apoi, in minutul 41, Irimia l-a certat serios pe Tincu, dupa o neintelegere, captianul gazdelor neramanand dator. ^ Colaborarea dintre CSMS Iasi si antrenorul secund Gheorghe Mihali este la un pas de a se incheia. Asistentul lui Ciobotariu a fost ofertat de Dorinel Munteanu, recent numit "principal" al lui Dinamo, care i-a cerut fostului stoper al nationalei sa devina "secund" la formatia bucuresteana. Mihali trebuie sa dea un raspuns in aceste zile vizavi de oferta clubului la care s-a consacrat ca fotbalist.

Ce-au spus tehnicienii?

Liviu Ciobotariu: "Trei puncte foarte importante, ce ne mentin in lupta pentru supravietuire. Au fost doua reprize diferite. In prima, am fost ezitanti, am jucat cu frana de mana trasa in fata unei echipe bune, omogene. Intr-a doua, lucrurile au stat foarte bine. Am dominat, ne-am creat foarte multe situatii de a inscrie. Sunt bucuros ca am reusit sa ridic moralul jucatorilor. Le-am spus la pauza sa aiba incredere in ei, sa nu mai joace cu teama, retinere, frica. E al treilea joc in care nu luam gol, semn ca toata echipa se apara bine. Ratam in continuare, insa acest lucru se poate remedia. Important este ca ajungem acolo! Ma bucura si unitatea grupului".

Costel Enache: "Sunt un pic bulversat dupa jocul de astazi, din cauza diferentelor dintre reprize. In prima, am controlat jocul, l-am gestionat foarte bine, exceptand faza de finalizare. In repriza a doua s-a schimbat totul si ne-am transformat intr-o echipa naiva, speriata de joc. Fotbalul ne-a dat peste nas. Cineva a gresit. Vom analiza si vom vedea cine. Poate nici mesajul meu de la pauza n-a avut eficienta".

Comentarii