Echipa lui "peste prajit"

luni, 30 aprilie 2001, 23:00
2 MIN
 Echipa lui "peste prajit"

"Nimic nou sub soare!". Aceasta ar putea fi concluzia sedintei Consiliului Local de ieri in care Romeo Olteanu, presedintele CA al FCM Poli, a avut o interpelare legata de soarta echipei-fanion a Iasului. "Inaintea sedintei, am inminat consilierilor un raport legat de echipa, care are nevoie de minimum 760 milioane de lei pentru a incheia sezonul. Din acestia, <<SC Iasi XXI>> ar mai putea da 150 milioane lei, s-ar mai putea obtine o pasuire a datoriilor catre Romgaz si hotelul Municipal, in total ar mai fi nevoie de circa 300 milioane de lei pentru ca echipa sa termine campionatul si jucatorii sa nu fie pierduti" a spus Olteanu, dezamagit de rezultatele obtinute: "Primarul Simirad a spus ca nu-l intereseaza subiectul. Abia cind s-a propus cazarea gratuita la hotelul Municipal a unor studenti s-a obtinut acelasi lucru si pentru 4 camere destinate fotbalistilor. In ceea ce priveste datoria de 100 milioane de lei, aceasta va fi platita din taxa pentru sport. In rest, nu s-a luat nici o hotarire si am ramas sa ma descurc in continuare singur. Nici macar varianta retragerii din campionat nu a fost luata in seama". Raza de speranta de care se agata Olteanu sint cele doua miliarde de lei alocate pentru acest an sportului iesean de performanta si care se pare ca vor fi impartiti de catre primar diferitelor ramuri sportive. " Nu s-au stabilit criteriile de impartire a banilor insa alocarea unei parti din acestia catre Poli sint singura sansa de supravietuire" a declarat Olteanu.
Din nefericire, se pare ca si cealalta sansa a lui Poli, implicarea omului de afaceri prahovean Marian Manea, a devenit incerta. Zvonuri, neconfirmate oficial, spun ca patronul Metalului Plopeni ar fi tentat sa faca pasul inapoi, principalul motiv fiind legat de discutiile aparute in inconfundabilul peisaj local. "Deocamdata nu am luat nici o decizie. Mai discutam spre sfirsitul saptaminii " a comentat Manea.
Asadar, din nou clarificarea situatiei din Copou se amina, Poli continuind sa ruleze cu greu in campionat. Miine, iesenii vor juca la Focsani, deplasarea pe malurile Milcovului urmind a se facem din motive financiare, in ziua meciului! Tot ca urmare a jenei financiare, transferul lui Manole, ce parea iminent, a fost din nou aminat, iesenii negasind nici macar 10 milioane de lei (!) pentru plombarea lotului cu jucatorul amintit, stabilit in Iasi, fara pretentii financiare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii