Euro medalii la karate

miercuri, 05 iunie 2002, 23:00
1 MIN
 Euro medalii la karate

Echipa nationala de karate a Romaniei s-a intors cu tolba plina de la Campionatele Europene de karate traditional derulate la sfirsitul saptaminii trecute, la Moscova, unde au participat circa 400 de karateka din 21 de tari. Sportivii tricolori au obtinut 23 de medalii intre care 9 de aur (1 la seniori, 5 la juniori, 3 la cadeti), 6 de argint (3 la seniori, 1 la tineret, 2 la cadeti) si 8 de bronz (4 la seniori, 3 la juniori, 1 la cadeti). Dintr-o asemenea recolta consistenta nu puteau lipsi medaliile cu destinatia Iasi, "vinovati" de acest lucru fiind Irina Simirad (Enpi Iasi – presedinte Constantin Adascalitei) si Stefan Timofte jr (Zanshin Tomesti – presedinte Stefan Timofte). Irina a urcat de doua ori pe treapta a doua a podiumului (la kata individual si sincron) si o data pe locul III (la enbu mixt) la seniori in timp ce Stefan a obtinut doua medalii de aur la kata si kumite individual, cadeti.
Mai merita notat si locul 5 ocupat de Petronel Luca (aflat la debutul in nationala) cu echipa de kumite si faptul ca Adascalitei, inclus in delegatia oficiala a Romaniei, a avansat la categoria B in arbitrajul international.
Au contribuit la participarea sportivilor la competitie Exclusiv Media, Quartz Matrix, FTI, Iuli Press, IGS, Molid si AB Plus.
(Ov. MINEA)

Comentarii