Fanii au stricat finala

duminică, 14 iunie 2009, 20:56
3 MIN
 Fanii au stricat finala

CFR: N. Claro – Toni, Alcantará, Muresan, Panin – Peralta (’58 – Pereira), Dani – Mara (’81 – Ruiz), Culio, Deac (’69 – Dubarbier) – Y. Koné. Antrenor: Antonio Conceiçao.

Timisoara: Pantilimon – Badoi (’46 – Arm. Karamian), Nibombe (’75 – Luchin), Cisovsky, Latovlevici – Stancu, Alexa, Borbely (’58 – Vrsic), Art. Karamian – Parks, Bucur. Antrenor: Valentin Velcea.

Arbitri: Cristian Balaj – Cristian Nica, Aurel Onita.

Cartonase galbene: Peralta, Koné, Culio / Alexa, Borbely, Cisovsky.

1-0, min. 6: Deac, cu capul, dintr-un corner executat de Culio

2-0, min. 28: Peralta, dintr-un penalty obtinut de Toni in fata lui Latovlevici.

3-0, min. 54: Culio trage de la 10 metri, in urma unei lovituri libere executate de Peralta.

Pe teren, lucrurile au fost cit se poate de clare: CFR Cluj a cistigat fara drept de apel finala Cupei Romaniei. Ardelenii au deschis scorul repede, iar apoi au inchis culoarele spre poarta lui Nuno Claro si au replicat naucitor pe contre, profitind de evolutia slaba a aparatorilor banateni. Daca fundasii centrali Cisovsky si Nibombe nu s-au sincronizat mai de loc, Latovlevici a fost catastrofa meciului, el pierzind o minge in careul propriu si a produs lovitura de la 11 metri, acordata la limita de Balaj, dupa semnalizarea tusierului Onita. Acest penalty a fost scinteia care a infierbintat nervii unei parti a galeriei "violete", desi circumstante pentru aceasta decizie au existat. De la punctul de fierbere la cel de aprindere mai trebuia un pas si acesta s-a produs in min. 36, cind Gigel Bucur nu a primit penalty la o interventie a lui Gabi Muresan, faza fiind la fel de incurcata ca si prima.  Foarte nemultumiti de aceasta decizie, fanii timisoreni s-au luat la bataie cu fortele de ordine si au inceput sa arunce cu torte si fumigene in teren, rupind si mai multe scaune. Jocul a fost oprit pentru citeva momente, dar apoi s-a reluat fara probleme. Interesant este faptul ca in zona galeriei banatene nu se afla nici un gard de protectie, iar intre spectatori si teren statea doar un cordon de jandarmi. Lucrurile pareau sa se linisteasca in repriza secunda, cind timisorenii atacau si au primit al treilea gol de contraatac, iar suporterii imbracati in violet au inceput sa cinte si sa-si incurajeze echipa. Meciul nu mai avea sare si piper, banatenii alergind dupa golul de onoare, doar citeva contre dure in teren incalzind atomosfera, cum a fost cea in care cotul lui Yssouf Koné i-a umflat ochiul lui Nibombe.

Surprinzator si fara motiv, atmosfera s-a reincalzit pe final, cind suporterii banateni au profitat de penuria de jandarmi si au intrat pe teren. Culmea ironiei a fost ca tocmai atunci Timisoara a reusit sa inscrie, prin Arman Karamian, dar golul nu putea fi acordat deoarece o parte din suporteri a patruns chiar in careul lui Nuno. Asa ca echipa din Cluj a cistigat pentru a doua oara Cupa Romaniei si a primit trofeul din miinile lui Mircea Lucescu intr-o festivitate la care timisorenii n-au participat fiind opriti de marele boss, Marian Iancu. Boss care, in opinia noastra, este principalul vinovat de ratarea obiectivelor echipei FC Timisoara, prin atmosfera incordata care a creat-o la echipa si schimbarile necugetate de pe banca tehnica.

 

Razboi fara sfirsit

Marian Iancu a aruncat toata vina infringerii echipei timisorene pe conducerea FRF, sustinind ca arbitrajul lui Balaj a fost "cu tema":  "Au vrut sa ne arate la ce perfectiune a ajuns sistemul lor corupt. Ma refer la arbitraj si tot ce se invirte in jurul lui. Au vrut sa ne arate ca nu vom putea niciodata sa trecem bariera. Pe final, am sa le transmit ceva direct si personal: domnilor, acesta-i doar inceputul! Sa nu credeti ca e finalul! Nici nu va dati seama cit de mici si cit de penibili ati ajuns!", a spus Marian Iancu pe site-ul oficial al clubului. In legatura cu comportamentul suporterilor, Iancu a declarat:  "Fotbalul este doar un sport, dar ei l-au transformat intr-o lupta, iar cine seamana vint, va culege iadul ". La rindul sau, Mircea Sandu, prezent si el la finala, a facut o afirmatie care poate incita spiritele: "Vom analiza daca Timisoara mai merita sa fie inscrisa in Cupa Romaniei", a spus Mircea Sandu, care a apreciat drept corect arbitrajul brigazii lui Balaj.

Comentarii