Fara pretentii la vreo surpriza

vineri, 17 martie 2000, 00:00
2 MIN
 Fara pretentii la vreo surpriza

La trei saptamini distanta de ultima intilnire directa, Politehnica CSS Unirea Iasi si SOCED Bucuresti se intilnesc din nou in acest sezon, de asta data in turul secund al play-off-ului, respectiv semifinalele grupei valorice 5-8. Desi cu lotul sensibil diminuat in ultima parte a sezonului regulat, iesenii au fost foarte aproape de a-si asigura primul succes, victoria bucurestenilor cu 60-57 taind pe final elanul tinerilor jucatori strinsi in jurul capitanului Costel Moscalu. Pentru cele doua partide care se vor disputa astazi (de la ora 17.30) si miine (ora 10.00), studentii pleaca cu sansa a doua, ei consfintind acest lucru prin renuntarea la jocul programat pe teren propriu. Lotul pe care antrenorul Radu Boisteanu l-a deplasat in Capitala in chiar dimineata primei intilniri, este acelasi cu care a fost abordata "dubla" cu CSU Petrom Sibiu. Si de aceasta data Dan Popa nu va face parte din echipa, accidentarea suferita in chiar disputa cu SOCED, tinindu-l inca pe margine. In locul lui a fost cooptat din nou juniorul Anichitoaie, care va completa astfel trio-ul juniorilor de la CSS Unirea (alaturi de Dornescu si Fl. Moscalu). Desi s-a anuntat absenta internationalilor de juniori pe motiv de prezenta la turneul semifinal al Campionatului National, competitia a fost contramandata pina dupa incheierea sezonului la seniori, in conditiile in care majoritatea echipelor de Divizia A si B au in loturi destui juniori. In replica, gazdele dublei intilniri resimt inca duelul purtat cu West Petrom Arad din primul tur, partide care s-au finalizat cu calificarea in semifinale a echipei lui Dragan Petricevic. Insa, bataia iscata la finalul ultimei partide s-a soldat, asa cum era de asteptat, cu suspendari de doua etape, de o parte si de alta. Daca la aradeni penalizat a fost sirbul Marianovic, echipa bucuresteana nu-l va putea folosi pe Uce Iheadindu. "Absenta lui nu schimba prea mult situatia in ceea ce priveste favorita celor doua intilniri." – ne-a declarat antrenorul Boisteanu, care nu-si pune prea multe sperante intr-o surpriza.
Iata si loturile celor doua echipe: SOCED – Fometescu, Dan, Safar, Toader, Furtuna, Ghisoi, Molnar, Melnic, Aradavoaicei si Marcu; Poli CSS Unirea – Vrabie, C. Moscalu, Anghel, Murgoci, Dornescu, Nanescu, Fl. Moscalu, Vrinceanu, Gheorghiu si Anichitoaie.
Celelalte partide (care se disputa miine): Carbochim Cluj – CSU ISA Pitesti, West Petrom Arad – CSU Petrom Sibiu (grupa 1-4) si Herlitz Mobex Tg. Mures – Dinamo Bucuresti (grupa 5-8). (Lucian M.)

Comentarii