Fata europeana

joi, 01 mai 2008, 21:55
2 MIN
 Fata europeana

Visul conducatorilor clubului iesean CFR de a transforma arena de popice intr-o incinta omologabila pentru competitii internationale este pe punctul de a deveni realitate. Daca echipamentul produs de firma germana "Funk" a fost adus de citeva saptamini la Iasi, montajul urma sa debuteze efectiv abia de la inceputul saptaminii viitoare.

Programul stabilit initial a suferit insa modificari cita vreme nemtii au trimis un specialist mai devreme iar de citeva zile la arena CFR se lucreaza "in draci". "N-am mai tinut cont de Paste ori de 1 si 2 mai si ne-am mobilizat pentru a termina lucrarile cit mai repede. Specialistul german care coordoneaza montajul ne-a asigurat ca lucarile vor fi gata la mijlocul saptaminii viitoare.", spune presedintele CFR, Radu Pipa, aflat in permanenta in mijlocul echipei tehnice, completata si cu oameni din interior respectiv arbitrul international Gheorghe Zagreanu (care face si oficii de translator) plus popicarii Costica Ciurdea, Giorge Covasala, Gabriel Benghiac si Iulian Cucu.

Desi lucrarile din aceste zile se refera doar la schimbarea pistelor turnate cu piste din placi, Pipa a precizat ca arena va fi dotata cu seturi noi de bile si popice. "Conform cu noul regulament, avem posibilitatea sa folosim popice mai bombate, care cad mai usor si cresc spectacolul.", a mai spus presedintele iesean, care a cerut si parerea antrenorului Ilie Baias pentru aceasta miscare, menita sa anime jocul.

Dupa finalizarea lucrarilor de la arena popicarii ieseni vor incepe acomodarea si pregatirile pentru turneul final dar si pentru ultima partida din sezonul regulat, programata pe 31 mai, in compania echipei CS Vulcan. Inaugurarea oficiala se vrea facuta insa mult mai devreme, undeva la mijlocul acestei luni, iar campioana CFR Olimpia ACB isi cauta un adversar de marca pentru acest eveniment.

Conducatorii urmeaza sa aleaga din patru variante la dispozitie, cele mai incitante fiind legate de invitarea la Iasi a unei echipe din Ungaria. Zalaegerszeg TK (cistigatoarea din acest sezon a Ligii Campionilor) este prima optiune a iesenilor, care au incheiat la Cupa Mondiala din Polonia un pact verbal de reciprocitate in privinta disputarii unor meciuri amicale cu formatia la care evolueaza doi romani, internationalii Claudiu Boanta si Dumitru Bese. Cea de-a doua varianta care va fi luata in calcul se refera la Ferroep Szeged, adversarul iesenilor din primul tur al Ligii Campionilor, intilnirea amicala putind constitui o revansa a "dublei" organizate in decembrie 2007 in Ungaria, tocmai din cauza faptului ca la acea vreme arena ieseana nu putea gazdui competitii de acest nivel.

 

 

Comentarii