Final mohorit

luni, 11 decembrie 2006, 21:53
2 MIN
 Final mohorit

Ultimul meci al sezonului de toamna in Liga I s-a disputat duminica seara, la Craiova intre Universitatea si Steaua, un meci lipsit aproape in totalitate de spectacol. Echipa craioveana si-a dorit o victorie de prestigiu, dar n-a putut, in timp ce Steaua a dovedit aceeasi sterilitate in partidele sustinute in deplasare. Meciul s-a incheiat cu scorul de 0-0, a treia remiza alba a campionilor in deplasare, dupa cele de la Piatra Neamt si Tirgu Jiu. O remiza care mareste ecartul din fruntea campionatului, intre Dinamo si Steaua la13 puncte. Steaua a ramas fara mijlocasul de banda dreapta Daniel Oprita, la un contact violent cu Velcovici), care a suferit o fractura de rotula, cariera viitoare fiindu-i pusa in pericol. Velcovici nu a fost sanctionat de arbitrul Augustus Constantin la aceasta faza, dar a fost eliminat, in min. 75, mijlocasul oltean primind doua cartonase galbene, unul dupa altul, pentru proteste. In acelasi mod a parasit terenul, in ultimul minut al prelungirilor si capitanul "Stiintei", Dorel Stoica, el fiind avertizat pentru tragere de timp si eliminat pentru proteste. De remarcat faptul ca rezerva de portar a Stelei a fost juniorul Cezar Lungu, fostul titular Carlos fiind pe picior de plecare in Portugalia.
Cu acest meci, sezonul de toamna, alcatuit din cele 17 etape ale turului si inca doua din retur, s-a incheiat. Dinamo este marea cistigatoare a acestui sezon, ea fiind extrem de greu de depasit de principalele adversare. Steaua este in pole-position pentru pozitia secunda, care duce spre preliminariile Ligii Campionilor, beneficiind de finalul de sezon catastrofal al Rapidului. Formatia giulesteana, are, insa, sanse de a recupera in retur cele trei puncte care o despart de Steaua. CFR Cluj si Politehnica Timisoara alearga pentru un loc in Cupa UEFA: clujenii au avantaj de patru puncte in clasament, in timp ce banatenii au si varianta Cupei.
In ceea ce priveste zona retrogradarii, Ceahlaul, FC Arges, Jiul si FC National sint cele mai amenintate, dar emotiile cuprind toate echipele de la locul IX (inclusiv) in jos.

Golgeterii sezonului
14 goluri – Ionel Ganea (Dinamo).
10 goluri: Nicolae Dica (Steaua), Viorel Frunza (SC Vaslui), Ionel Danciulescu (Dinamo).
9 goluri: Cristian Coroian (CFR Cluj).
8 goluri: Romeo Surdu (CFR Cluj), Cyril Théréau (Steaua).
7 goluri: Viorel Moldovan (Rapid), Claudiu Niculescu (Dinamo).
6 goluri: Bogdan Mara (UTA).

Comentarii