Fotbal dupa rugby

vineri, 27 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Fotbal dupa rugby

Un inedit cuplaj va fi organizat duminica pe stadionul Nena (fost Constructorul) acolo unde, dupa meciul de rugby dintre Poli si Dinamo, fotbalul isi va reintra in drepturi incepind cu ora 13.00. Inedita combinatie a celor doua sporturi a aparut ca urmare a cererii rugbistilor de aminare cu o zi a meciului lor, de regula rugbiul fiind la putere simbata. Pentru echipa de fotbal nascuta de patrulaterul RAJAC – Fortus – Gold Revoli – Moldomobila aparitia cuplajului pare a fi o sabie cu doua taisuri in ceea ce priveste afluxul de spectatori. Astfel, s-ar putea ca asistenta de la rugby sa mai ramina si la fotbal sporind numarul celor care ar putea fi cuceriti de ascensiunea din ultima vreme a celei mai in forma divizionara C ieseana; la fel de bine insa, incomoda ora de start a partidei de fotbal ar putea sa si trimita acasa pe spectatorii fideli ai Unirii care nu pot trece peste regula sacra ca masa de prinz de duminica sa fie luata in familie. In acest sens exista deja pareri ca decalarea cu minimum o ora a startului partidei de rugby ar fi fost benefica ambelor cluburi iesene.
Dincolo de aceste considerente privind asistenta, gazdele nu ascund faptul ca nu concep decit victoria in meciul de astazi chiar daca Rulmentul Birlad este o echipa de mare traditie. Prin prisma clasamentului disputa se anunta echilibrata, Unirea (locul 4, 15 puncte, 0 la adevar) situindu-se cu patru pozitii mai sus decit birladenii (13 puncte, -2) care au insa un meci mai putin disputat. Evolutia foarte buna din amicalul de marti de la Roman, cind elevii lui Adi Kereszy si Gelu Paveliuc au remizat, 3-3, cu fruntasa seriei I a diviziei B, Laminorul, sporeste si ea moralul gazdelor chiar daca unii fotbalisti ieseni au avut de suferit de pe urma "atentiilor" lasate de jucatorii romascani.
Celelalte meciuri ale etapei sint: Ceahlaul II Piatra Neamt – Petrolul Moinesti; Budvar Odorheiul Secuiesc – Sportul Municipal Vaslui; CFR Pascani – Cimentul Bicaz; Pro-Mobila Crucea – Telecom Iasi; Foresta II Falticeni – Silvex Tirgu Neamt; Energia Feldioara – FCM Dorohoi. CFR Citadin Iasi sta. (Ovidiu MINEA)

Comentarii