Fotbal in Bahluvia

luni, 06 august 2001, 23:00
2 MIN
 Fotbal in Bahluvia

Atunci cind s-a anuntat componenta seriei I a diviziei C, aproape toti iesenii au exultat, numele colegelor de serie ale actualului copil de suflet al Iasului, Poli Unirea, neimaginindu-si ca ar putea exista vreo piedica serioasa pentru cursa de revenire in liga a doua a orasului de pe Bahlui. Privind lucrurile doar prin prisma celor vazute in campionatul trecut al diviziei C, am cazut si eu in aceasta plasa, spunind ca si Poli tot va promova in acest sezon, chiar daca n-ar dori.
Iata insa ca lucrurile se misca mult mai repede in orasele mici, vestile venite dinspre Vaslui sau Crucea fiind datatoare de nelinisti pentru Iasi. Pe meleagurile unde Stefan cel Mare ii fugarea pe turci acum 500 de ani, au fost adusi trei jucatori de la FC Brasov si citiva de la echipe din Capitala, obiectivul vecinilor nostri de judet fiind promovarea. "Bomba" seriei poate deveni Pro Mobila Crucea despre care se spune ca a acontat jumatate din lotul defunctei Apemin Borsec, echipa ce anul trecut a retrogradat cu nesansa din esalonul doi. Si de la Dorohoi se aud vesti ca se incearca o revigorare a fotbalului botosanean, iar Aerostar Bacau nu s-ar da in laturi daca i se va deschide vreo pirtie de promovare.
Si cum nici Poli Unirea nu are inca o fata puternica, care sa-i permita sa defileze prin serie, indiferent de adversar, lupta pentru promovare se anunta destul de cruda inainte de inceperea sezonului. Doar cind apele vor intra in matca vom sti mai multe despre cum va curge sezonul ce va debuta pe 18 august.
Cele amintite mai devreme scot in evidenta si un alt aspect. Numele localitatilor in care joaca echipele de fotbal nu mai este un criteriu privind valoarea unui club. Vremea in care ne miram ca Falticeniul sau Onestiul pot sa sustina o echipa in A iar orase ca Iasul sau Clujul se zbateau in noroi a fost doar inceputul sfirsitului hegemoniei marilor orase. Acum, totul in fotbal incepe si se termina cu banii. De aceea, Fieniul isi permite sa cumpere un loc in divizia B, Ploiestiul sa aiba doua meciuri de A in aceeasi etapa, iar Crucea sa emita pretentii in fata Iasului! Apropo, cele doua echipe se vor intilni in prima etapa. Desi suna cam aiurea, sintagma "derbyul Crucea – Iasi" ar putea sa fie in voga! (Ovidiu MINEA)

Comentarii