Generalul da mina cu sergentul

vineri, 13 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Generalul da mina cu sergentul

Dupa penibila evolutie a tricolorilor pe "San Siro" ni se facu dor de fotbalul nostru fara egal, asa ca, in acest week-end avem parte de etapa a IX-a a Diviziei A, etapa deschisa ieri la Galati cu meciul Otelul – Universitatea Craiova. Partida s-a incheiat cu scorul de 1-1 (1-0), goluri marcate de Pelin (’22) si Rednic (’59). Cel putin pina astazi, la ora 19,00, craiovenii sint pe locul I in clasament. Dar iata si celelalte meciuri ale rundei:
Petrolul Ploiesti – Rocar Bucuresti . (astazi, ora 15.00) : Jucatorii prahoveni au, inaintea acestui meci dificil, doua indisponibilitati de marca, Orlando si Toporan, ambii suspendati. Situatia aproape incredibil de buna din clasament ii obliga pe elevii lui Octavian Rosca sa atace, mai ales ca Rocarul, pare ca "s-a taiat" dupa startul furtunos.
FCM Bacau – FC Brasov (astazi, ora 15.00): Gazdele vor miza, probabil, pe verva ofensiva a "minjilor" Cursaru si Badoi, in fata unei echipe care stie sa se apere pe italieneste, dar contraataca pe romaneste.
FC Arges Dacia Pitesti – Gloria Bistrita (astazi, ora 15.00): Cu o singura exceptie, "in virsta" de opt ani, bistritenii n-au mai ciugulit nimic din Trivale, eventual doar prune. Ar putea, oare, s-o faca acum, in criza de puncte?
Gaz Metan Medias – Foresta Suceava (astazi, ora 15.00): Un derby al nou-promovatelor, este de regula, deschis oricarui rezultat. Numai ca orice rezultat "anormal" ar inmorminta definitiv sperantele "metanistilor", care, dupa un start aprins, cam ard gazul de pomana.
Steaua – Astra Ploiesti (astazi, ora 17.00, PRO TV): La militari, ar putea debuta, in sfirsit, recrutul Dorin Mitrita adus din Olanda. In general, meciul e cam de 1 solist, desi ar da bine o surpriza. De la "luminarea" Astra, insa, pilpiitoare sperante…
Ceahlaul Piatra Neamt – Dinamo (miine , ora 14.00, TVR 1): Meciul a fost "aminat" la cererea dinamovistilor, dar nemtenii n-au fost de acord. Dupa neasteptata infringere din fata Petrolului, Dinamo reintra in focuri, cu noul antenor Cornel Dinu, care l-a inlocuit pe… Cornel Dinu. Arbitrii sint C. Fratila – M. Toader – C. Safta, dar nu stim daca ei indragesc cintecul si dansul popular sau se uita pe "Discovery Channel"…
Rapid Bucuresti – FC National (miine, ora 21.30, PRO TV) : Ce poate fi mai minunat decit un duel Iordanescu – Lacatus, doi fosti atacanti, care impreuna au inscris de 39 de ori pentru echipa nationala? Daca "generalul" va veni in premiera cu inovatia ofensiva a jocului cu opt mijlocasi si daca (a)sudatul cuplu Niculescu – Sabin va fi in verva (Petcu este suspendat), ne asteptam la un regal fotbalistic dincolo de Grant… (Nicolae GRECU)

Comentarii