Gheata la mal

luni, 04 ianuarie 2010, 23:01
3 MIN
 Gheata la mal

Cu o zi inainte de revenirea fotbalistilor Politehnicii la antrenamente, noutatile sint inexistente la gruparea din Copou. "Avem deschise mai multe piste pentru intarirea echipei, insa nici o certitudine. Cred ca la reunirea lotului nu va fi nici un jucator nou. Pina la plecarea in cantonamentul din Poiana Brasov insa, speram sa apara intaririle de care avem nevoie. Depindem si de planurile altor echipe si de clarificarea situatiilor contractuale ale unor jucatori" a spus presedintele iesenilor, Cristi Starica. Acesta s-a ferit sa faca nominalizari in privinta jucatorilor pe care Iasul ii doreste, precizind doar: "Am vazut in presa mai multe liste ale jucatorilor pe care ni-i dorim. Sint si piste reale, insa exista si multe exemple, gen Todoran sau Budescu, de care nimeni de la noi nu a discutat nimic. Nu are sens sa facem nominalizari, pentru ca transferurile s-ar complica".

Jucatori doriti in Copou

Inainte de sarbatori, "Ziarul de Iasi" v-a informat ca prima lista pe care Poli a intocmit-o in legatura cu jucatorii doriti ii cuprindea pe Daniel Pancu (liber de contract dupa despartirea de Terek Groznii), Laurentiu Marinescu (Unirea Urziceni), Liviu Ganea (Astra Ploiesti, proprietar Dinamo Bucuresti), Gheorghe Grozav (Unirea Alba Iulia), Viorel Ferfelea si Costin Curelea (ambii, Sportul Studentesc), Gaston Mendy (Farul Constanta), Salif Nogo si Mihai Pintilii (ambii, Jiul Petrosani). Surse din cadrul clubului sustin ca negocierile au fost demarate in toate cazurile, sansele cele mai reduse privind concretizarea tranzactiilor fiind in cazurile lui Grozav, Ferfelea si Curelea. Pancu s-a intors de la Paris, unde a facut Revelionul, si trebuie sa aleaga intre Poli si TSKA Sofia, Marinescu, ce nu era agreat de Dan Petrescu, asteapta verdictul noului antrenor al Urziceniului, Nogo si Pintilii pe cele ale litigiilor pe care le au cu Jiul, Mendy e in asteptarea clarificarii situatiei de la Farul in timp ce Ganea depinde de modul in care Dinamo si Astra isi vor rezolva diferendul aparut pe parcursul turului. In cazul in care "ciinii" vor rupe colaborarea cu ploiestenii si vor ajunge la un acord cu Iasul, Politehnica ar putea beneficia si de serviciile altor jucatori plecati de la gruparea bucuresteana la Astra, Georgian Paun, Osvaldo Miranda (in cazul in care argentinianul nu pleaca in strainatate) si Eugen Craciun.

Sint liberi sa plece

Nici in ceea ce priveste plecarile nu exista noutati. "Singurele certitudini sint neprelungirea contractelor cu Marius Croitoru si Viorel Frunza. In ceea ce-l priveste pe Balde, asteptam oficializarea rezilierii contractului, in timp ce de la ceilalti jucatori pe care i-am anuntat ca-si pot cauta echipe, Bersnjak, Pecnik, Bratu, Buta, Tincu ori Costache, nu avem nici un raspuns" a afirmat Starica. Surse din cadrul echipei sustin ca Bersnjak este in probe la Odra Wodzislaw Slaski (Polonia, ultimul loc in prima liga) in timp ce Buta este in cautarea unui angajament in Azerbaidjan. Pe linga jucatorii amintiti, Poli trebuie sa rezolve si situatiile lui Mircea Oprea, care nu vrea sa-si rezilieze contractul, Palimaru si Apetroaie, pe care Cetatea Suceava i-a redirectionat in Copou cu jumatate de an mai devreme fata de perioada de imprumut stabilita in vara.

Comentarii