Ghinionistul Manole

joi, 23 august 2001, 23:00
3 MIN
 Ghinionistul Manole

Talentul deosebit al unui jucator al Metalului Bucuresti l-a facut pe acesta singurul fotbalist de divizia B care juca la 19 ani in nationala de tineret dupa stagiile avute la cea de juniori. Ascensiunea i-a fost rapida, el fiind adus de "Generalul" Iordanescu la Steaua care l-a cumparat definitiv. Neavind loc in Ghencea, a fost imprumutat la Rapid si, apoi, la FC Brasov unde, in doua sezoane, a fost un om de baza al stegarilor. Dupa retrogradarea din prima liga a formatiei de sub Timpa, fiind unul din "copiii de suflet" al lui Ion Moldovan, Radu Bebe Manole, caci despre el este vorba, a ajuns in Copou in urma cu 4 ani, el alegind Iasul in defavoarea Astrei Ploiesti si a unei echipe de prima liga ungare. Primul sezon a fost fericit, jucatorul ridicind de multe ori tribunele in picioare datorita golurilor decisive reusite si a fazelor spectaculoase generate in urma driblingurilor lui ametitoare. O ruptura musculara grava a fost inceputul iesirii lui Manole din zodia norocului. "Am stat pe tusa mai mult de jumatate de an, insa refacerea cred ca nu a fost de calitate, deoarece de cind am reintrat atunci pe gazon, o tin numai in accidentari, care apar cind mi-e lumea mai draga. Asa a fost cind dupa un retur bun la Unirea 2000 in care am dat destule goluri, am plecat la actuala divizionara B Inter Gaz Bucuresti, asa a fost si anul trecut cind nea Lita Dumitru m-a vrut la Poli, se pare ca asa este si acum cind am fost relegitimat la echipa din Copou si ma simteam excelent dupa o pregatire de calitate", spune fotbalistul care precizeaza si cauzele necazurilor sale in viziunea medicilor: "Discontinuitatea in pregatiri si reintrarea pe teren mai devreme, facuta in mod repetat dupa mai multe accidentari usoare, mi-au creat aceasta fragilitate a masei musculare ".
Viitorul carierei jucatorului care s-a numarat inaintea campionatului printre remarcatii antrenorului Adrian Kereszy este, la ora actuala, in coada de peste: "Acum, am avut o intindere usoara peste care am trecut. Medicii mi-au spus insa ca pentru a elimina riscurile unor recidive trebuie sa urmez un tratament homeopatic si kinetoterapie care pot da rezultate spectaculoase si ar putea pune definitiv capat acestor accidentari. Ard de nerabdare sa joc si sa-i demonstrez antrenorului Kereszy ca nu a avut degeaba incredere in mine insa o noua problema grava de sanatate cred ca m-ar termina psihic. Daca se va mai avea rabdare cu mine cred ca as avea si eu sansa de a ajuta echipa de la mijlocul sezonului, insa acum nu mai vreau sa risc".
Dialogul se incheie cu citeva replici mai optimiste care nu pot ascunde amaraciunea jucatorului: "A patit el Adi Ilie asa ceva la Valencia, cu toate medicamentele si toti doctorii din lume, daramite Manole de la Iasi. Sau Prodan si Casiraghi care au ajuns la vraci, unde ma batea odata gindul sa ma duc si eu. Bine ca nu am luat vreun ban de la conducere pentru ca altfel mi-era si rusine sa mai vin prin Copou. Si asa mi-e jena sa trec pe acolo deocamdata dar sper ca peste o luna datele problemei sa fie altele si sa termin odata cu acest cosmar al accidentarilor pentru ca la nici 29 de ani cred ca mai pot spune destule in fotbal" . (Ovidiu MINEA)

Comentarii