Grea misiune

vineri, 23 aprilie 2004, 23:00
2 MIN
 Grea misiune

Doar doua etape au mai ramas din sezonul regulat al Diviziei A de baschet masculin si iesenii le asteapta cu sufletul la gura, pentru ca de rezultatele inregistrate depinde calificarea Universitatii „Petre Andrei” in play-off. Chiar daca prezenta in grupa de elita probabil ca nu le va aduce studentilor mai mult decit locul opt in clasament (in conditiile in care vor juca in fiecare dintre cele trei tururi cite un meci in plus in deplasare, la echipe cotate mai bine) dorinta de a intra in prima grupa valorica tine mai mult de imaginea pe care si-o doreste un club aparut vara trecuta pe firmament. Dupa cum au decurs lucrurile pina acum, misiunea iesenilor se anunta insa extrem de dificla pentru ca infringerea de saptamina trecuta cu Elba Timisoara le-a dat planurile peste cap antrenorilor Petre Magurean si Radu Boisteanu. Practic, Universitatea „Petre Andrei” depinde acum in primul rind de jocul rezultatelor si bine ar fi ca BCM Pitesti si Romradiatoare Brasov sa nu mai cistige nimic pina la final, in vreme ce iesenii sa mai obtina un succes. Este adevarat ca teoria lasa loc si pentru o victorie a adversarelor dar conditia este ca studentii sa scoata maxim de puncte din ultimele etape, astazi la Sibiu si saptamina viitoare, pe teren propriu, cu Poli-Carbochim. In conditiile in care lupta pentru locurile 3-7 este strins legata de cea pentru locul 8, este de asteptat ca putine surprize sa apara si favoritele sa-si impuna punctul de vedere. Cam in aceeasi categorie intra si partida de la Sibiu, acolo unde oaspetii sint out-sideri pe un teren unde n-au cistigat in ultimii ani si in fata unei echipe care are sanse reale la locul trei si s-a intarit serios pentru acest lucru. Nu-i mai putin adevarat ca in tur iesenii au invins cu 73-67 mai ales pe mina lui Colesnicov, intr-o partida in care majoritatea sibienilor au parut adormiti (ceea ce a generat memorabilul sprint prin ploaie, in pauza intilnirii, impus de antrenorul Vulc) dar situatia s-a mai schimbat si dupa ce fosta campioana nationala s-a intarit in iarna cu trei jucatori valorosi, internationalul clujean Tudor Dumitrescu (revenit din Germani), americanul Johnson si bielorusul Ziskunov, care fac acum echipa cu golgeterul sezonului trecut, bielorusul Plotnicov (autor a 38 de puncte in partida tur).
Celelalte partide ale etapei: Elba Timisoara – Romradiatoare Brasov (in tur, 83-86), Asesoft Ploiesti – Rapid Bucuresti (88-41), Rompetrol Bucuresti – Axiopolis Cernavoda (86-58), West Petrom Arad – Dinamo-Erbasu Bucuresti (71-99). BCM Pitesti si Poli-Carbochim Cluj stau.
Intr-o partida restanta, Rapid Bucuresti a pierdut miercuri, pe teren propriu, in fata clujenilor de la Poli-Carbochim scor 68-72. (Lucian M.)

Comentarii