Grozavu, numit oficial la CSMU Poli

marți, 24 mai 2011, 22:20
3 MIN
 Grozavu, numit oficial la CSMU Poli

Informatiile prezentate in numarul de marti al "Ziarul de Iasi" in legatura cu numirea lui Leontin Florian Grozavu in functia de manager al CSMU Politehnica s-au confirmat. Ieri, Comitetul Director al clubului iesean si-a dat acordul ca Grozavu sa devina numarul 1 in Copou. Teoretic, noul manager al clubului va decide, printre altele, componenta bancii tehnice a echipei mari, va alcatui, impreuna cu antrenorul principal, lotul cu care va fi atacat sezonul viitor, va stabili politica de personal si programul de lucru la Centrul de Copii si Juniori. Presedintele Comitetului Director al CSMU Politehnica, Leonida Antohi, a confirmat numirea lui Grozavu in fruntea clubului si a facut precizari privind colaboratorii sai. "Presedintele interimar, Mircea Ursu a devenit presedinte executiv iar Cristi Starica – vicepresedinte, ei urmind sa se ocupe de latura administrativ-organizatorica a clubului. Leo Grozavu urmeaza sa prezinte, in scurt timp, echipa tehnica cu care va lucra, colaboratorii si lotul de jucatori cu care se va ataca promovarea in sezonul viitor".

 

Promovare imediata

Leo Grozavu spune ca nu ar fi venit la Iasi daca obiectivul nu ar fi fost atacarea urcarii in Liga I in sezonul viitor. In principiu, el doreste sa ramina Adrian Falub ca antrenor principal

– Domnule Grozavu, conducerea clubului a anuntat numirea dumneavoastra ca manager general al CSMU Politehnica…

– Inca nu am semnat nici un act, insa totul este batut in cuie.

– Obiectivul este promovarea in sezonul urmator?

– Daca nu se dorea promovarea in sezonul viitor, nu veneam la Iasi!

– De ce i-ati ales pe Mircea Ursu si Cristi Starica?

– Sint persoane care au mai lucrat in fotbalul iesean. Am nevoie linga mine de oameni care cunosc lucrurile.

– Ce alti colaboratori veti mai avea?

– Mandatul meu incepe, practic, in sezonul viitor. De aceea, am decis ca toate numirile sa le fac dupa ce se termina acest sezon. Am venit mai devreme la Iasi doar pentru a sti mai bine cum stau lucrurile, pentru a nu pierde citeva zile care pot fi importante.

– Adrian Falub ramine antrenor?

– Din punctul meu de vedere, da. Vom vedea insa ce va fi, in functie de ce se va intimpla in vara. Totul este posibil.

– S-a spus ca veti avea mina libera in alegerea colaboratorilor.

– Eu nu vin sa rastorn muntii de unul singur. Sint subordonat Comitetului Director, nu pot lua toate deciziile de unul singur. Important nu este insa cine conduce, ci sa cistige Iasul.

– Ati vazut doua meciuri ale Politehnicii. Ati stabilit lista jucatorilor care ramin si a celor care pleaca?

– Fiecare fotbalist va fi analizat. Cine se va incadra in planurile noastre de viitor, va ramine, cine nu, ne stringem mina si ne despartim. Si aici vom trage linie in vara.

– De ce ati renuntat la antrenorat pentru a fi conducator?

– Eu ma consider inca un tehnician. Am inceput meseria de conducator la Academia Hagi, pentru ca am avut o oportunitate. Faptul ca, pina acum, am parcurs toate etapele, jucator si antrenor, cred ca ma poate ajuta. (Ovidiu MINEA)

Ultima ora: Contractul lui Leo Grozavu a fost semnat pentru doi ani. In primul an, el va avea un salariu lunar de 1500 euro, iar in caz de promovare va primi 12 mii de euro, la sfirsitul sezonului.

 

Leontin Florian Grozavu

S-a nascut pe 19 august 1967 in Ilisesti, judetul Suceava. A jucat fotbal la Relonul Savinesti (1986-1988), FC Baia Mare (1988-1992), Dinamo Bucuresti (1992-1998), Ceahlaul Piatra Neamt (1998-2000 si 2002-2003) si Saarbrücken (Liga a II-a din Germania, 2000-2002), bifind doua selectii la nationala, in 1994, si citeva jocuri in Cupele Europene, la Dinamo si Ceahlaul. Grozavu s-a apucat de antrenorat in 2003, conducind doua sezoane pe Armatura Zalau, a trecut apoi la Universitatea Cluj, unde a lucrat un an, exact inaintea promovarii reusite de Falub cu "sepcile rosii", au urmat apoi mandate la FC Baia Mare (2007) si FC Botosani (2008), in nici una din cele patru incercari neavind vreo performanta notabila. In 2009 a fost secundul lui Viorel Moldovan la FC Vaslui, iar din 2010 a lucrat ca director tehnic la Academia "Gheorghe Hagi" Constanta.

Comentarii