I-am uscat pe gruzini!

joi, 19 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 I-am uscat pe gruzini!

Romania: Stelea (’82 – Dolha) – Stoican (’78 – Tamas), Ghionea, Rada, Rat – Fl. Petre (’46 – Contra), Ov. Petre (’68 – Soava), Pancu (’43 – Tararache), Mitea (’46 – Cernat) – Ganea (’60 – Bratu), Mutu.
Georgia: Gvaramadze (’83 – Mamaladze) – Kermokilidze, Amisulasvili, Tsereteli, Kvirkvelia, Daraselia – Nemsadze (’83 – Garidauri), Gogoberisvili (’66 – Korgalidze), Ahalaia (’28 – Siradze) – Kinkladze, Iasvili.
Prea multe lucruri nu se pot spune despre o partida disputata de tricolori pe o ploaie torentiala, in fata unui adversar care nu a semanat deloc cu superba echipa georgiana, care a jucat acum doi ani, la Bucuresti. Nici echipa noastra nu a fost in efectiv complet, din echipa de la Copenhaga lipsind Lobont, Iencsi, Chivu, Florentin Dumitru si Dorinel Munteanu. Meciul apare, astfel, lipsit de spectaculozitate, cele mai multe faze fiind create de jucatorii nostri. Selectionerul Anghel Iordanescu a surprins revenind in ultimul moment la formula clasica 4-4-2, pentru a contracara apararea intarita a lui Gocea Tkebuciava, antrenor interimar care va fi inlocuit cu fostul tehnician al echipei URSS, Anatoli Bisovet.
Insa, la unul dintre rarele atacuri ale gruzinilor, arbitrul leton Roman Lajuks a acordat, cam usor, un penalty, la un contact dintre Razvan Rat si Sandro Iasvili. Din fericire, sutul telefonat al lui Nemsadze este parat de Stelea. Impulsionata de Mutu si Pancu, echipa tricolora ataca in continuare, o actiune de toata frumusetea a lui Mutu incheindu-se cu un sut lateral prin surprindere care nimereste transversala. Tot Mutu va deschide scorul, in min. 30, cind, excelent lansat de Ganea, „sarpele londonez” patrunde in careu si suteaza de la 12 m pe jos, pe linga portarul Gvaramadze.
In repriza secunda, georgienii ataca mai mult decit in prima, dar fara a pune in pericol poarta lui Stelea, poate doar sutul in bara al lui Amisulasvili sa-i fi pus ceva probleme experimentatului goal-keeper. In min. 70, a fost, insa rindul lui Bratu sa se evidentieze: el a patruns pe partea dreapta, a central din coltul careului inapoi, de unde Mutu a sutat din nou pe jos, inscriind printre picioarele bietului portar georgian, gol urmat imediat de doua imense ratari ale lui Bratu. Si pentru ca putinii spectatori de pe stadionul din Larnaka sa nu se plictiseasca, scorul este rotunjit de Cernat, care, vazind portarul georgian iesit din poarta, l-a executat cu o torpila de la 22 m.
In finala grupei A a turneului cipriot, selectionata divizionara a Romaniei (fara stranieri) va intilni Belarus, care a invins Cipru cu 2-0. Acest meci, care va putea fi urmarit in direct la TVR 1, de la ora 15,00, nu va figura in palmaresul nationalei Romaniei. Intr-o alta partida, Letonia a invins cu 3-1 Kazahstanul. (Nic. G)

Comentarii