In mars, spre grupe

marți, 25 iulie 2006, 21:25
2 MIN
 In mars, spre grupe

In aceasta seara, la Nova Gorica, Steaua face o noua tentativa de a trece in grupele Ligii Campionilor, pentru aceasta fiind necesara eliminarea campioanei slovene ND Gorica si a inca unui adversar, ce va fi stabilit vineri, prin tragere la sorti. Deocamdata, Steaua va trebui sa treaca de o echipa care a cistigat ultimele trei titluri nationale ale Sloveniei, tara din care provine si NK Maribor (clasata a patra), echipa ce a eliminat din Cupa UEFA-Intertoto pe Villarreal. Gorica este o echipa constituita aproape in exclusivitate din fotbalisti tineri sloveni, singurul straniero fiind bosniacul Emir Demirovic, un jucator care a evoluat si in partidele de pomina cu Otelul Galati, de acum 10 ani, cind a inscris doua goluri in poarta danubienilor. De fapt, Demirovic ar putea fi singurul virf autentic al echipei pentru actualul sezon, deoarece jucatorii Birsa si Burgic (golgeterul campionatului sloven) au fost vinduti in strainatate.
Jucatorii antrenati de Cosmin Olaroiu au sosit ieri in Slovenia, nefiind insotiti de patronul Gigi Becali, care a preferat sa stea acasa, considerind ca meciul este prea usor. Din echipa Stelei lipsesc Mirel Radoi si Gigel Coman, ambii accidentati, in rest toti jucatorii sint valizi, iar multi dintre ei chiar odihniti, deoarece au fost menajati la meciul cu Rapid, pentru Supercupa Romaniei. Singura problema de alcatuire a lotului este fundasul dreapta: Cosmin Olaroiu il poate folosi fie pe nou-achizitionatul israelian Klemi Saban, fie pe Daniel Balan (care a jucat foarte bine in Supercupa), nefiind exclusa nici o formula cu Petre Marin pe dreapta si Nesu pe stinga. Formatia probabila a Stelei ar putea fi: Carlos – Saban, Goian, Ghionea, P. Marin – Nicolita, Lovin, Paraschiv, Bostina – Iacob, Dica. Anuntat initial la ora 21,05, meciul de la Novo Gorica a fost aminat cu o ora, la cererea canalului de televiziune sloven, care transmite meciul catre UEFA.
Celelalte partide din prima mansa a turului II preliminar al Ligii Campionilor: Ekranas Panezevys (Lituania) – Dinamo Zagreb (disputat aseara); Levski Sofia – Sioni Bolnisi; FC Zürich – Red Bulls Salzburg; Djurgården Stockholm – RC Ruzomberok (Slovacia); VSC Debrecen – Rabotnicki Skopje; Cork City – Steaua Rosie Belgrad; Fenerbahçe Istanbul – B36 Torshavn; Mlada Boleslav Cehia) – Vålerenga Oslo; Serif Tiraspol – Spartak Moscova; Metalurgs Liepajas – Dinamo Kiev; FC Hafnarfjördur – Legia Varsovia; FC Copenhaga – My Pa Anjalankoski; Heart of Midlothian – NK Siroki Brijeg. Meciurile retur vor avea loc in zilele de 1 si 2 august.

Comentarii