Inca o sansa ratata!

luni, 24 septembrie 2012, 22:09
4 MIN
 Inca o sansa ratata!

Viitorul: Vatca – Mladen, Bejan, Larie, Turcu – Al. Lazar, Dica (’75 – M. Iancu, Onicas (’46 – Vastag) – G. Iancu (’88 – Herea), Alibec, A. Chitu. Antrenor: Catalin
 Anghel

CSMS: Lungu 4 – Cretu 4,5, Tincu 4, Mitrea 4, Vladu 4,5 – Onofras 4,5 (’79 –  Petrovic), Milea 4,5, Semenenko 4 (’64 – Ciucur 4,5), Keita 4,5 – Tudor 4,5 – Herghelegiu 4,5 (’46 – Patulea 4). Antrenor: Liviu  Ciobotariu.

Cartonase galbene: Onicas (‘9), Dica (’63), Lazar (’90^2) – Milea (’50), Semenenko (’61), Mitrea (’82).

Arbitri: Marius Bocaneala (Galati); Sebastian Gheorghe (Suceava), Mircea Grigoriu (Bucuresti).

1-0, min. 42: Dica, cu un sut de la 20 de metri.

Filmul jocului

min. 2: Chitu trimite in bara, dintr-o centrare trimisa din lateral stanga; min. 5: Lazar suteaza puternic, de la 22 de metri, putin peste poarta; min. 11: Cretu paseaza la portarul advers dintr-o pozitie buna, in lateral dreapta; min. 24: Iancu, liber in dreapta, suteaza slab din pozitie ideala; min. 32: Onofras paseaza de pe dreapta, Tudor sare peste minge si il lasa singur pe Keita, la 14 metri, sutul ultimului trecand peste poarta; min. 38: „cap" Dica, de la 8 metri, peste poarta; min. 42: Dica deschide scorul; min. 45^1: Dica trimite in bara din careu; min. 58: Alibec scapa singur cu Lungu si suteaza pe langa poarta, de la 12 metri; min. 69: Chitu, aflat singur, in lateral stanga, suteaza peste poarta; min. 71: Lungu respinge sutul lui Alibec, de la 16 metri; min. 76: Patulea, singur la 10 metri, suteaza slab; min. 84: Ciucur „ciupeste" mingea, insuficient pentru a-l pune in dificultate pe Vatca.

Dominati cu autoritate in ambele partide disputate anul trecut, in Liga a II-a, constantenii au inceput jocul decisi, Chitu (bara) si Lazar trecand pe langa deschiderea scorului. Iasul a echilibrat apoi, insa nu a pus in pericol serios poarta lui Vatca. De la jumatatea primei reprize, Viitorul a incercat iarasi mai mult, Iancu si Lazar nereusind sa exploateze culoarele avute. Prima replica importanta a oaspetilor a aparut in minutul 32, cand Keita a trimis alaturi, dintr-o pozitie foarte buna. Finalul reprizei i-a apartinut lui Dica, fostul stelist reusind un gol si o bara.

Repriza a doua a crescut mult raportul ocaziilor de gol, Iasul ramanand in meci doar din cauza lui Alibec (58), Chitu (69 si 75), care au irosit cateva ocazii imense. Acestea erau sa se „razbune" in minutul 76, insa Patulea a ratat cu seninatate singura faza importanta pe care moldovenii si-au creat-o in actul secund. Viitorul castiga astfel meritat, iar Iasul, in ciuda optimismului etalat, bifeaza un nou esec intr-un joc in care isi pusese mari sperante.

Declaratiile tehnicienilor

Catalin Anghel: „A fost un joc dificil, cu o echipa care se lupta, ca si noi, pentru salvarea de la retrogradare. Iasul a incercat sa ia punct sau puncte, insa victoria noastra este absolut meritata. Azi am jucat asa cum ar trebui, chiar daca am ratat foarte multe ocazii. Importante sunt punctele, pentru care ii felicit pe jucatori".

Liviu Ciobotariu: „Din pacate, situatia noastra se agraveaza. Am facut greseli inexplicabile, atat in defensiva cat si in ofensiva. Felicit gazdele pentru jocul prestat insa cred ca daca aveam putina sansa puteam obtine un punct. In prima repriza am luat un gol dupa o greseala colectiva, la putin timp dupa ocazia lui Keita. In repriza secunda s-a jucat pe contre. Gazdele si-au creat foarte multe situatii, pentru ca noi am riscat mai mult. Arbitrajului nu am ce sa-i reprosez, poate doar faptul ca nu a aratat mai multe minute de prelungire. Nu regret ca am preluat echipa in plin campionat. Daca am fost chemat de cei de la Iasi, inseamna ca ceva nu mergea la echipa. E nevoie de timp pentru a aduce echipa in forma, insa nu stiu daca va fi rabdare. In actualele conditii, Cupa trece pe planul doi, campionatul ramane important pentru noi".

 

„Rechinii" au tinut cu noi

^ Oaspetii au evoluat in echipament rosu-negru ^ Pentru prima data in acest sezon, presedintele CSMS, Florin Prunea, a stat pe banca iesenilor. ^ Semenenko a debutat la CSMS. ^ Titulari etapa trecuta, cu Steaua, Straton si Nalati nu au prins nici banca de rezerve a oaspetilor. ^ Jucatorii ambelor echipe au avut ceva de comentat la adresa arbitrajului. In minutul 35, in momentul executarii unei lovituri libere, Mitrea a fost tinut la marginea careului mare de Onicas, insa arbitrul nu a acordat lovitura libera. Bocaneala nu a luat nicio decizie disciplinara cand Onofras l-a lovit pe Tosca (min. 44), Mitrea l-a lovit cu palma in fata pe Iancu (min. 51), iar Dica a comis un hent la cateva minute dupa ce fusese avertizat. Asistentul Grigoriu i-a defavorizat pe constanteni in minutul 35, cand Alibec, scapat singur, a fost oprit aiurea, pe motiv de ofsaid, o situatie asemanatoare fiind in minutul 42, la o faza in care cel care scapase a fost Dica. ^ Galeria Farului, infratita cu cea a Iasului, i-a incurajat pe oaspeti, numele fostului jucator constantean Patulea fiind scandat des. ^ Viitorul nu are galerie. ^ La partida au asistat circa 3 000 de spectatori.

Prunea e multumit

Presedintele clubului iesean, Florin Prunea, a apreciat ca echipa CSMS a pierdut doar din cauza nesansei la Constanta: „Eu am vazut un joc bun al echipei! Am pierdut pentru ca am ratat patru ocazii mari! De arbitri nu am ce sa spun. Nu trebuie sa ne cautam scuze legate de arbitraj, acestea sunt metode invechite. Am jucat mai bine decat Viitorul in Liga a II-a? Eu nu ma mai uit in trecut, ci doar la viitor! Vor fi schimbari la echipa, unii jucatori nu cred ca mai au ce sa spuna. Veti vedea la cine ma refer, pentru ca vor absenta in jocurile cu Astra si Severin. Nu neglijam Cupa, o privim cu atentie maxima" a spus seful executivului iesean aseara, imediat dupa joc, in emisiunea Divizia Locala, difuzata de Digi 24 Iasi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii