Intii lotul, apoi conducerea

marți, 21 decembrie 2010, 23:05
3 MIN
 Intii lotul, apoi conducerea

Asa cum "Ziarul de Iasi" a anticipat in numarul de ieri, sedinta Comitetului Director (CD) al asociatiei in cadrul careia functioneaza CSMU Politehnica nu a reusit sa aduca limpezirea situatiei la virful clubului. Acest lucru s-a datorat absentei de la intilnirea de  ieri a celor care, alaturi de apropiatii lor, detin majoritatea in CD, Ionut Negoita si Constantin Anghelache. Reamintim, in urma demisiei lui Negoita din functia de presedinte al asociatiei, sustinatorii locali ai echipei doresc sa preia controlul in Comitetul Director.

Nici in ceea ce priveste conducerea echipei lucrurile nu s-au lamurit in totalitate. Desi a demisionat din functia de presedinte executiv, Grigore Sichitiu a fost prezent in Iasi si nu a spus in sedinta nici un cuvint despre retragerea sa. Mai mult, seful demisionar a fost mandatat sa se ocupe in continuare de bunul mers al clubului. Drept urmare, varianta prezentata in sedinta, sosirea la Iasi a presedintelui Farului Constanta, Aurel Damian, nici nu a mai fost discutata. Acesta isi dorea sa vina in Copou alaturi de antrenorul constantenilor, Ioan Sdrobis, si de citiva jucatori pe care Damian ii avea sub contract in vremea cind activa ca impresar, majoritatea dintre acestia fiind legitimati acum la Farul. Nu numai Sichitiu a primit credit in continuare ci si antrenorul cu care Poli a terminat turul, Adrian Falub, acesta fiind si el prezent la sedinta in care s-a discutat si despre politica de lot. Aici au aparut cele mai multe clarificari, sefii Iasului hotarindu-se asupra jucatorilor pe care nu-i vor mai retine in lot. "Lista neagra" nu a suferit modificari spectaculoase fata de sfirsitul turului, Sichitiu primind misiunea de a rezilia intelegerile cu Musumbu, Baiano, Palimaru, Panait si cu patru dintre cei cinci jucatori veniti in vara de la Breaza care mai ramasesera in lot, Sandru, Sirghe, Liuba si Samson, din acel lot doar portarul Anghelache urmind a continua la CSMU. Daca asupra lui Panc s-a stabilit ca mariajul va continua, semne de intrebare au ramas in ceea ce-i priveste pe Drida si Cohen, situatia acestora urmind a fi clarificata in zilele urmatoare.

Seful executivului iesean a primit si misiunea de a demara discutii privind achizitionarea mai multor fotbalisti. Pe linga cele sapte tinte stabilite initial, Tucudean (virf, UTA), Dilbea (mijlocas, Unirea Alba Iulia), Tony (atacant, Ariesul Turda), Hutan (portar, "U" Cluj), Acosta (mijlocas, "U" Cluj), Quist (mijlocas, Alro Slatina), E. Stoica (mijlocas, ALRO  Slatina), in vizor au mai aparut si citiva jucatori de la Botosani, R. Tincu (fundas), I. Matei (mijlocas) si Ghiceanu (atacant). Concretizarea transferurilor depinde insa de posibilitatile materiale pe care Politehnica le va avea, la aceasta ora purtindu-se discutii cu citiva oameni de afaceri locali, in speranta realizarii unei colaborari. Toate informatiile de mai sus au fost obtinute din surse de incredere, oficialii clubului preferind sa dea declaratii diplomatice. Singurele lucruri concrete recunoscute oficial au fost legate de disponibilizarile care vor avea loc. "Desi mi-am dat demisia din functia de presedinte, asigur interimatul la acest nivel. In aceste conditii, am fost mandatat de Comitetul Director sa finalizez discutiile privind rezilierea contractelor cu Panait, Musumbu, Baiano, Palimaru, Sandru, Sirghe, Liuba si Samson. Totodata, mi s-a trasat sarcina de a demara negocierile de achizitionare a unor jucatori care sa poata aduce un plus echipei actuale, in vizor fiind acum zece fotbalisti", a declarat Grigore Sichitiu cu putin timp inainte de inchiderea editiei.

Comentarii