Izolati pina simbata

miercuri, 11 noiembrie 2009, 22:59
3 MIN
 Izolati pina simbata

FC Politehnica Iasi, in colaborare cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi, a continuat sa ia masuri dupa ce fotbalistul Cornel Buta a fost diagnosticat marti a fi purtator al virusului AH1N1. Astfel, in cursul diminetii de ieri, vestiarele si birourile de la stadionul "Emil Alexandrescu" au fost dezinfectate, jucatorii si antrenorii continuind sa stea izolati, la domiciliu. Perioada de carantina la Poli va dura pina simbata, dupa cum a anuntat presedintele gruparii din Copou, Cristi Starica: "Ne-am consultat cu specialistii de la DSP, care au ajuns la concluzia ca simbata dupa amiaza jucatorii pot reveni la stadion. Asta pentru ca dupa plecarea spre Medias, care s-a efectuat vineri, jucatorii nu au mai intrat in vestiar decit o perioada foarte scurta, marti dupa amiaza, cind au fost anuntati sa plece acasa pentru ca Buta fusese diagnosticat a avea gripa porcina. Cum perioada de carantina trebuie sa fie de sapte zile, s-a considerat ca aceasta expira simbata".

In ceea ce priveste echipa secunda a clubului, aceasta nu si-a sistat activitatea. "La noi au existat doar doi jucatori raciti, Catarama, care nu a mai venit la echipa de vinerea trecuta, cind ne-a anuntat ca se simte rau, si Mircea Oprea, care a absentat in aceasta saptamina, dupa ce ne-a spus ca e racit. In ceea ce-i priveste pe Bersnjak si pe Pecnik, primul a facut doua antrenamente alaturi de noi iar al doilea – unul singur, ambii lucrind abia dupa ce s-au simtit mai bine, ei spunind ca sint raciti atunci cind au fost trimisi la Poli II de la echipa mare. Dupa ce au fost anuntati ca trebuie sa stea acasa, nu au mai venit la pregatire" a declarat antrenorul "satelitului", Ioan Cimpeanu, care parea optimist ieri: "Toti jucatorii se simt bine si sper ca virusul sa nu apara si la noi. Noi continuam antrenamentele, pregatind meciul cu Rapid CFR Suceava, de vineri, care se va disputa pe stadionul Tepro, de la ora 14:00".

Gorjenii ar dori aminarea meciului

Daniel Baloi, secretarul general al clubului Pandurii Tirgu Jiu, a declarat, ieri, ca situatia de la Iasi a adus ingrijorare in rindul conducerii clubului precizind ca asteapta intii decizia celor de la Iasi pentru a cunoaste daca meciul se mai poate juca sau nu.  ”Vestile de la Iasi ne pun si pe noi acum intr-o postura in care mai intii trebuie sa ne gindim in primul rind la ce este mai bine pentru jucatorii nostri. Asteptam sa vedem ce decizii se vor lua la Iasi si vom actiona si noi in consecinta”, a spus Baloi. In continuare, acesta a precizat: ‘‘Speram ca pina la urma sa nu fie vorba si de alti jucatori infestati. Deocamdata nu avem nimic oficial, insa e clar ca Buta este bolnav. Noi nu vrem sa ne expunem jucatorii, insa decizia va fi luata de cei abilitati. Daca Poli Iasi a cerut aminarea acestui meci cu noi, ar fi bine sa fie aminat pentru a evita alte probleme stiind ca in Iasi este un focar al gripei porcine”. La Pandurii Tirgu Jiu nu sint probleme din acest punct de vedere, dar secretarul general spune ca ar dori sa vaccineze jucatorii, dar inca nu se gaseste vaccinul necesara.  (AGERPRES)

Bratu sta doua etape

Jucatorul echipei Politehnica Iasi, Cristian Bratu, a primit de la Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal o suspendare de o etapa si a fost amendat cu 1000 de lei, in urma eliminarii suferite la meciul Gaz Metan Medias – Politehnica Iasi, din etapa a XIII-a a Ligii I, cind arbitrul craiovean Sebastian Coltescu i-a aratat direct cartonasul rosu in minutul 31, pentru o interventie dura asupra atacantului mediesean, Cristian Silvasan. De asemenea, in sedinta de ieri, portarul echipei CFR Cluj, Nuno Claro, a fost suspendat trei etape si penalizat cu 2.000 de lei, dupa ce in partida cu Astra a fost eliminat direct pentru o intrare foarte dura la Georgian Paun. Jucatorul Cornel Frasineanu (International Curtea de Arges) a primit o suspendare de e etapa si o amenda de 740 de lei, el fiind eliminat in partida disputata la Mioveni cu Universitatea Craiova. Cererea clubului Pandurii Tirgu Jiu de a revizui suspendarea dictata impotriva fostului antrenor, Sorin Cirtu, a fost respinsa ca fiind netimbrata, in timp ce in cazul incidentelor de la partidele FC Timisoara-Steaua (scor 0-1) si Dinamo-Rapid (scor 1-1), dosarele au fost respinse pentru ca gazdele au depus documente prin care atestau ca spectacolul pirotehnic creat de suporteri a fost organizat cu permisiunea cluburilor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii