La cules de praz

vineri, 15 septembrie 2000, 23:00
3 MIN
 La cules de praz

Spre deosebire de campionatul trecut, cind a avut parte de un debut extrem de dificil, intilnind Rapidul pe teren propriu in prima etapa, de data aceasta se poate spune ca Penicilinei i-au harazit sortii un start mai usor. Elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim joaca primul meci de campionat in Cetatea Baniei, cu Univeristatea, alta data o echipa de top in voleiul romanesc si european, dar acum o formatie fara mari veleitati. Faptul ca iesencele au cistigat ultimele trei intilniri directe cu oltencele, din campionat si Cupa, fara a pierde decit un set, ne dau dreptul sa speram ca echipa noastra va debuta in noua editie a Diviziei A cu o victorie.
Vara aceasta n-a fost deloc una plictisitoare pentru voleibalistele noastre. Dupa binemeritata pauza din luna mai, ele au reinceput pregatirile la Iasi si apoi s-au deplasat in cantonamentul de pe litoral. Participarea la campionatul national de volei pe plaja a insemnat un loc doi pentru Cristina Androhovici si Laura Dulcianu si un loc patru pentru Tatiana Popa si Elena Cozma. A urmat o noua perioada de pregatire centralizata, de data aceasta la munte si participarea cuplului Dulcianu – Androhovici la Europenele de volei pe plaja pentru tineret, din Italia, unde au ocupat locul 12. In fine, odata cu intrarea in toamna, voleibalistele lui Nicu Roibescu au reluat antrenamentele zilnice in sala Penicilina si au fost alaturi de colega lor, Mihaela Formagiu, in momentul in care aceasta a spus "Da" in fata ofiterului Starii Civile. Din pacate, nu au fost numai evenimente placute in viata Penicilinei: Simona Simion si-a exprimat intentia de a pleca de la echipa si de a evolua la formatia nou-promovata din Tirgu Mures; Andreea Cotoranu a fugit pe nepusa masa in strainatate, la putin timp dupa ce isi prelungise contractul de joc cu Penicilina; in fine, una dintre vedetele echipei, Cezara Ruxandoiu, a fost tentata mai intii de un transfer in Grecia (care nu s-a materializat), apoi de o experienta la Rapid, dar si aceasta varianta a cazut, asa incit in momentul de fata cea mai buna alternativa a ei este revenirea la Iasi.
Probabil ca o victorie a Penicilinei la Craiova in meciul de miine va fi imboldul necesar pentru ca Ruxandoiu si Cotoranu sa se alature coechipierelor lor, intarind echipa si dindu-i posibilitatea de a intra din nou in lupta pentru un loc pe podiumul Diviziei A. Echipele probabile:
Universitatea: Barcan, Patru, Constantinescu, Ghionea, Pinzaru, Dina.
Penicilina: Dochia, T. Popa, Dulcianu, Androhovici, Formagiu, Giurgea.
Dintre celelalte meciuri ale etapei retine atentia in mod deosebit derbiul de la Bacau, dintre echipa locala Universitatea si Rapid Bucuresti. Cele doua echipe s-au luptat in ultimii ani pentru suprematia in campionatul intern, iar in sezonul trecut au ajuns in finala pentru titlu, cistigata de Rapid cu 3-1. Si de data aceasta, rezultatul disputei dintre echipele lui Florin Grapa si Costinel Stan ne va putea da un bun indiciu asupra primei favorite la titlu in noul sezon. In rest, din programul rundei inaugurale mai fac parte meciurile: Dinamo Bucuresti – Braiconf Braila, Unic Piatra Neamt – CSU Astral Sibiu, RATB – Dacia Pitesti, CSU Metal Galati – CSU Gaz Metan Tirgu Mures. (Ion TEODOR)

Comentarii