Marin, star de Colentina

Subtitlu

marți, 13 septembrie 2011, 21:47
3 MIN
 Marin, star de Colentina

Cu putin timp inainte de a incepe campionatul, CSMS Iasi a luat decizia de a nu-i pastra in lot pe doi dintre tinerii care s-au afirmat anul trecut in Copou, Alexandru Cretu si Alexandru Marin. La acea vreme s-a anuntat ca ambii vor fi cedati sub forma de imprumut, Cretu la FC Hunedoara iar Marin la Juventus Bucuresti. "Ziarul de Iasi" a descoperit insa ca doar primul e obligat sa revina vara viitoare la Iasi, Marin fiind acum suta la suta in proprietatea gruparii din cartierul Colentina al Capitalei. Informatia, obtinuta din surse apropiate conducerii clubului Juventus, a fost confirmata mai intii de fotbalist, care si-a exprimat regretul ca a plecat de la Iasi. "Eu mi-am dorit in vara sa ramin la Iasi, unde ma simteam foarte bine. Am facut pregatirea alaturi de echipa insa, cu putin timp inainte de a incepe campionatul, mi s-a spus insa ca nu mai e nevoie de mine. A fost alegerea conducerii, eu nu o comentez. Am plecat la Juventus Bucuresti, unde m-am adaptat perfect. Am dat doua goluri in patru etape, un gol, in Cupa, cu Dinamo II, iar acum ma pregatesc de jocul de simbata, din campionat si de cel cu Rapid, din Cupa, de saptamina viitoare" , a spus Marin, care a ramas modest: "Multa lume imi spune ca am inceput sa fiu monitorizat de echipe de prima liga. Nimeni nu a discutat insa direct cu mine. Eu sint constient de faptul ca mai am mult de munca, pentru a continua sa progresez, pentru a juca la un nivel ridicat. Deocamdata nu ma gindesc decit sa-mi fac bine treaba la Juventus si sa le rasplatesc increderea oamenilor de aici, care ma trateaza foarte bine".

Prezentindu-i-se cazul, conducerea clubului iesean a confirmat faptul ca CSMS nu mai are nici un drept asupra jucatorului, presedintele executiv Mircea Ursu spunind ca decizia de renuntare la Marin a fost luata de managerul Leo Grozavu si fostul antrenor, Marius Baciu: "Intr-adevar, nu mai avem nici un drept asupra lui Marin. Lui i-a expirat contractul pe 30 iunie si, la inceputul sezonului, pe baza deciziei luate de manager si antrenorul de atunci, nu a fost retinut in lot si nu i s-a prelungit contractul. Drept urmare, a putut pleca liber la alta echipa",  a spus Ursu.

Grozavu a explicat de ce Iasul nu mai are nici macar dreptul de a incasa vreo suma de bani la o eventuala vinzare ulterioara a lui Marin: "Impreuna cu Marius Baciu, am considerat ca Marin este sub nivelul atacantilor pe care-i aveam in lot. Am incercat sa-l imprumutam la Pascani si la Botosani, insa nu s-a putut. Apoi, a aparut varianta Juventus, insa bucurestenii nu au acceptat varianta imprumutului. Pina la urma, pentru a-i face un bine fotbalistului, am decis sa nu inregistram contractul semnat cu el si sa-i permitem sa plece gratis. Poate trebuia sa pastram un procent la o eventuala revinzare, insa timpul ne presa si riscam sa raminem cu un jucator pe care sa-l platim si care sa nu joace deloc la noi".

Pe scurt, aceasta este povestea renuntarii de catre CSMS la atacantul care a marcat anul trecut golul victoriei cu CS Mioveni si care, la 23 de ani si 1,99 metri, e capabil, conform citorva tehnicieni care au mai lucrat cu el, sa progreseze in continuare.

Comentarii