Maxi-Argentina

Subtitlu

vineri, 16 iunie 2006, 23:19
2 MIN
 Maxi-Argentina

Stadion: Vetins Arena, Gelsenkirchen
Argentina: Abbondanzieri – Burdisso, Ayala, Heinze, Sorin – Mascherano – Saviola (’58 – Tevez), Gonzalez (’17- Cambiasso), Riquelme, Maxi Rodriguez (’75 – Messi) – Crespo. Antrenor: José Pekerman.
Serbia Muntenegru: Jevric – Duljaj, Gavrancic, Dudic, Krstajic – Koroman (’49 – Ljuboja), Nadj (’46 – Ergic), Djordjevic, Stankovic – Milosevic (’70 – Vukic), Kezman. Antrenor: Ilija Petkovic.
Cartonase galbene: Crespo / Koroman, Nadj, Krstajic.
Eliminat: Kezman (’70).
Arbitri: Roberto Rosetti – Cristiano Copelli, Alessandro Stagnoli (Italia).
1-0, min. 6: Maxi Rodriguez inscrie cu un sut de la 11 metri, usor lateral stinga, dupa o pasa a lui Saviola;
2-0, min. 31: Cambiasso a finalizat din careu o superba faza colectiva, ultima pasa fiind data cu calciiul de Crespo;
3-0, min. 41: Saviola ii fura mingea lui Krstajic aproape de tusa, pe dreapta, patrunde in careu, suteaza, Jeric respinge, iar Maxi Rodriguez reia din 3 metri lateral stinga in bara, mingea, stearsa de Gavrancic, intrind apoi in plasa.
4-0, min. 78: Messi patrunde pe stinga, centreaza paralel cu linia portii si Crespo, aparut la bara a doua, reia de la 4 metri in poarta goala.
5-0, min. 84: Tevez se distreaza cu Gavrancic si Duljaj si inscrie plasat cu un sut dintr-o pozitie usor lateral stinga.
6-0, min. 88: Messi, din careu, dupa o patrundere pe dreapta.
Amarnic s-au mai inselat sirbii care au crezut ca Pekerman a facut doar o schimbare post pe post fata de primul joc, si aceea anulata dupa doar 17 minute. Tehnicianul sud-american a mutat mult mai profund: a schimbat flancul de actiune a lui Maxi Rodriguez pe stinga, dindu-i acestuia mai mare libertate ofensiva prin mentinerea mai aproape de transee a lui Sorin. Pe partea ramasa descoperita, dreapta, a fost coborit Saviola, ce a avut astfel o zona mai larga de a-si pune in valoare viteza si el fiind scutit de a se uita spre Abbondanzieri, prin iesirea mai in lateral a stoperului Burdisso. In plus, Mascherano a fost pastrat tampon intre aparare si mijloc, ofensiva plina de decibeli a sirbilor fiind astfel redusa la tacere. Surprinsi tactic, avind o linie de aparare rigida si un intreg neasteptat de lipsit de combativitate, cei care alta data aduceau aminte prin devotament de partizanii sirbi s-au transformat in soricei fricosi, cu care „pumele” s-au distrat cum au vrut. Faptul ca toate rezervele introduse pe teren de Argentina (e drept, si ce rezerve!) si-au trecut numele pe lista marcatorilor spune multe despre un meci in care am asistat la lansarea primei candidaturi oficiale la titlul mondial.

Comentarii