Mircea Paraschiv contra Mircea Paraschivescu

duminică, 21 mai 2000, 23:00
2 MIN
 Mircea Paraschiv contra Mircea Paraschivescu

Rugbistii ieseni au ratat sansa de a disputa finala Cupei, pierzind in fata lui Dinamo, dupa ce, la un moment dat, soarta parea sa surida jucatorilor de la Politehnica Nena. Jocul s-a desfasurat pe stadionul "Milcovul" din Focsani, la partida asistind si directorul tehnic al echipei nationale a Romaniei, neo-zeelandezul John Phillips. La un moment dat, arbitrul partidei, Mircea Paraschivescu, a vrut sa nu mai arbitreze cea de-a doua repriza, din cauza acuzatiilor aduse de Mircea Paraschiv, antrenorul dinamovistilor. Pina la urma, Mircea Paraschiv si-a cerut scuze, ascultind sfatul inspirat al profesorului focsanean Viorel Ion si, astfel, jocul s-a reluat. Pentru Dinamo au punctat: Oprea – eseu, Balan – eseu, Guranescu – doua lovituri de pedeapsa, trei transformari si un eseu, Haralambie eseu, Ivan – doua eseuri. De partea cealalta, Poli Nena a punctat prin Manole – 3 eseuri, Ionescu – 2 eseuri, Mocanu – 4 transformari. Dinamovistul Balan a fost eliminat in minutul 60, dar superioritatea numerica a iesenilor s-a mentinut doar pina in minutul 71, cind Coliba primit cartonas galben si a stat pe tusa pina la final. In general, partida a fost echilibrata, dar dinamovistii, virtual campioni, au stiut sa treaca de momentele dificile si au cistigat meritat. Dinamo a inceput in forta intilnirea, conducind cu 10-0 si 13-5. La acest scor, dinamovistul Demici este eliminat pentru 10 minute, iar iesenii profita si trec in avantaj. Poli Nena mareste diferenta dupa pauza si dinamovistul Balan primeste cartonas rosu, fiind eliminat definitiv din joc. Chiar si asa, experienta gramezii dinamoviste a facut diferenta, in finalul jocului campionii reusind doua eseuri si o lovitura de pedeapsa. Poate ca altul ar fi fost rezultatul final, daca internationalii Gabriel Brezoianu si Marian Ezaru s-ar fi aflat in teren. Cum nici accidentati nu sint, motivele pentru care cei doi au lipsit sint lesne de inteles. Ieri dupa-amiaza Brezoianu se afla la Bucuresti, spunindu-ne ca va reveni in Iasi dupa meciul cu Franta si ca nu depinde de el daca va mai continua sau nu cu Politehnica Nena. Se pare ca sponsorul echipei a cam ramas in urma cu platile catre cei doi jucatori de virf, care au pus serios umarul la ascensiunea formatiei iesene. Au evoluat echipele:
Dinamo: Soare (’48 Balasa), Demci, Salageanu (’65 Platon), Nedelcu (‘7 Ivan), Dragomir, Tufa, Balan, C. Ioan (’50 Simion), Iacob – cpt., Muntean, Haralambie, Oprea, Lupu, Hildan, Guranescu.
Poli Nena: Todirasc, Coliba, Afrasinei, Bas (’65 Luca), Ionescu, Chiriac, Cojocaru, Matievschi (’77 Moldoveanu), Nazarie, Cazacu – cpt., Ursu, Manole, Cuzic (’60 Enachi), Rotaru, Mocanu.
In finala, Dinamo va juca impotriva echipei "U" Remin Baia Mare, care a invins pe Kirschbaum Sibiu cu 25-17. (C.I., D.S.)

Comentarii