Miza mare in Copou

vineri, 06 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Miza mare in Copou

Aflat pe penultimul loc al clasamentului, cu 5 puncte – 7 la "adevar", FC Municipal Poli Iasi nu are voie sa faca nici un pas gresit pe teren propriu pentru a mai conta in cursa de mentinere in esalonul doi fotbalistic. Primul meci din zecile care vor urma sa fie jucate cu sabia lui Damocles deasupra capului se va disputa astazi, cind, in Copou, va veni Unirea 99 Focsani. Dupa un start ca din pusca, oaspetii (15 puncte, +3 in clasamentul adevarului) au reusit sa se cocoate in imediata apropiere a trioului Farul – Midia – Sportul, creditat de specialisti cu cele mai mari sanse la promovare.
Luata la piept de noul primar de pe Milcov, Decebal Bacinschi, beneficiind si de aportul financiar al unor oameni puternici ca Liviu Jitea, focsanenii au reusit ca dupa agitatul sezon trecut, sa-si inchege o trupa destul de serioasa. A fost adus ca antrenor fosta vedeta rapidista Fane Tira, lotul a fost intarit cu jucatori cu pretentii de A ca Streltov, Atanasoaie sau Chebac si totul a mers ca la carte, doar o neasteptata remiza pe teren propriu cu Callatis Mangalia facind ca acum vrincenii sa nu fie lideri. Faptul ca pina acum Unirea a pierdut un singur meci, la Plopeni, completeaza tabloul adversarului pe care Poli il va intilni astazi.
Gradul de periculozitate a meciului pentru gazde sporeste insa si mai mult daca privim in curtea gruparii din Copou. Fara presedinte, fara vicepresedinte, condusa de un Consiliu de Administratie care fiinteaza mai mult pe hirtie, Poli se chinuie sa incropeasca un "11" cit de cit competitiv. De aproape trei saptamini de cind sint antrenori, Ioan Cimpeanu si Danut Munteanu au imbatrinit cit in zece ani, problemele macinindu-i din ce in ce mai mult. Asa cum v-am anuntat si ieri, pentru meciul cu Focsaniul iesenii nu se pot bizui pe patru "senatori" (Matinca, Ionescu si Gavrilescu, plecati la teste in Libia si Capusa care va fi legitimat saptamina viitoare) si au doi jucatori, Serban si Medeleanu, care nu se stie daca vor putea evolua la maximumul capacitatii lor. Ca atare, solutiile avute la dispozitie de cei doi tineri tehnicieni se rezuma la una singura, raminind a fi de vazut cum se va descurca echipa fara "creierul" Matinca si in ce mod vor putea Pricop si Gheban sa joace rolul unor fundasi de banda moderni, cu un serios aport ofensiv.
De la oaspeti vor lipsi fundasul central Dogaru, suspendat, Atanasoaie si Paun, ambii accidentati. Vor putea reintra insa Dociu si Chebac, ultimul rezolvindu-si problemele financiare care l-au tinut pe tusa etapa trecuta.
Formatiile probabile: Poli – A. Stoian – Urdaru, D. Constantin, Ilie – Pricop, Murgu, Medeleanu, Basascu, Gheban – Andries, Serban. Diplomatic – Barbu – Avram, Dumitru, Dociu, Paun, Rauta – Banu, Chebac, Petrica Ioan – Hanga, Streltov.
Arbitrii partidei sint: Sorin Burloiu; Zoltan Szekley, Teodor Groza. Observator FRF: Gabriel Andrei.
Celelalte meciuri ale etapei: Metalul Plopeni – Farul Constanta; Callatis Mangalia – Apemin Borsec; Fulgerul Bragadiru – Poiana Cimpina; Tractorul Brasov – Precizia Sacele; Juventus Bucuresti – FC Onesti; Cimentul Fieni – ARO Cimpulung; Sportul Studentesc – Midia Navodari; Laminorul Roman – Metrom Brasov.
In deschidere, de la ora 9.00, se va disputa meciul FC Noua Generatie – CFR Citadin, in campionatul juniorilor republicani III. (Ovidiu MINEA)

Comentarii