Moralul, bata-l vina

duminică, 18 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Moralul, bata-l vina

Plecata cu mult elan in acest retur, echipa ieseana de handbal Politehnica Mecon n-a reusit sa-si confirme in ultimele doua etape startul in forta. In competitie cu echipe mult mai experimentate, studentii n-au mai reusit sa-si impuna punctul de vedere, cedind si simbata in fata liderului. Luata in ansamblu, evolutia elevilor antrenati de Costel Schender si Tiberiu Daian n-a fost una rea, insa ei au clacat in momentele cheie ale partidei, fara a mai reusi sa se redreseze. Debutul partidei a fost foarte echilibrat, oaspetii inscriind dupa atacuri lungi, elaborate, in timp ce iesenii au excelat printr-o aparare mobila si au fructificat cu regularitate orice contraatac. Cu marcaj strict la experimentatul Dumitrescu, gazdele au reusit in min. 25 sa ia primul avans mai mare (11-9), diferenta fiind pastrata pina la pauza. La reluare iesenii puncteaza primii si au sansa distantarii chiar la patru goluri insa se sperie de acesta posibilitate si citeva pase gresite aduc craiovenii pina la 15-15 (’36). Oaspetii au initiativa, preiau avantajul chiar si in inferioritate, si se parea ca partida curge lin spre victoria oaspetilor. Intervin insa o serie de eliminari de ambele parti si liderul abordeaza jocul la un moment dat doar cu trei jucatori de cimp. Si in loc ca gazdele sa profite de acest lucru ele rateaza un 7 m (prin Pascutoi) si primesc gol avind doi oameni in plus pe teren, fapt care rupe complet echilibrul moral. In inferioritate dar situati pe creasta valului oaspetii profita din plin si cresc diferenta, una totusi exagerata privind jocul in ansamblu. Vadit iritat de evolutia elevilor sai, antrenorul C. Schender a ramas in vestiare mult timp dupa fluierul final, de acolo de unde reprosurile cutremurau zidurile Salii Polivalente.
Pentru Poli Mecon au evoluat: Pralea, Buga – Timofte 4, Pascutoi 5, Massari 5, Halauca 4, Adam 3, Aanicai 3, Chirila, Hutanu si Bocan.
Simbata, studentii au o misiune grea la Buzau, in fata unei echipe implicata activ in lupta pentru evitarea retrogradarii. (Lucian M.)

Comentarii