Multam fain, sirbule!

joi, 21 octombrie 2004, 23:00
2 MIN
 Multam fain, sirbule!

Steaua: Tudor – Ogararu, Ghionea, Baciu, P. Marin – Fl. Dumitru (’78 – Lovin), Paraschiv, D. Munteanu, Dica – Oprita (’84 – Ciocoiu), Neaga (’87 – Falemi). Antrenor: Walter Zenga.
Standard: Runje – Deflandre, Onyewu, Dragutinovic, L?onard – Geraerts, Curbelo, Mumlek, Vandooren – Bangoura (’62 – Niemi), Tchit? (’76 – Colin). Antrenor: Dominique D’Onofrio.
Arbitru: Tomasz Mikulski (Polonia).
Cartonase galbene: P. Marin, Lovin / Mumlek
1-0, min. 68: Dragutinovic a incercat sa devieze in corner o minge centrata de Dorinel Munteanu, dar a inscris imparabil, cu capul, in proprie poarta.
2-0, min. 81: Neaga a reluat din apropiere o minge centrata din interiorul careului de Paraschiv, care a patruns in careu dupa o pasa excelenta a lui Oprita.
Victorie reconfortanta la un scor care, la prima vedere, induce o superioritate neta a invingatorilor. Numai ca suporterii romani prezenti in Ghencea sau in fata micilor ecrane au tremurat ca raciturile pina la faza din min. 68, cind sirbul Dragutinovic a inscris unul dintre cele mai spectaculoase autogoluri posibile. Pina atunci a fost un meci aspru, intre doua echipe prudente, desi constiente ca o remiza in ambientul actual al Cupei UEFA nu inseamna mare brinza. Ex-belgianul Rednic l-a avertizat pe Walter Zenga, ca pe zona centrala a apararii valone se poate minca piine cu unt, dar stelistii n-au fost capabili sa construiasca actiuni frontale si datorita gabaritului inferior al mijlocasilor si a terenului mocirlos (cind faci drenajul ala, dom’Gigi?). Astfel ca Steaua a fost nevoita sa-si faca jocul obisnuit pe aripi, fara sanse de reusita datorita valorii si masivitatii lateralilor Deflandre si L?onard. Actiunile ofensive ale belgienilor au fost si ele rare, dar mult mai periculoase pentru poarta lui Martin Tudor, care era cit pe ce sa paraseasca terenul accidentat, inca din prima repriza, la un contact cu guineeanul Bangoura si sa lase poarta in grija pustanului Dobre. Singura mare ocazie a Stelei din prima repriza a fost un sut de la distanta bine tintit de Dorinel Munteanu a fost respins cu dificultate de portarul croat Runje. Si tocmai cind ne gindeam ca, in conditiile jocului, n-ar fi rea nici o remiza (decit nimic) a venit executia spectaculoasa a sirbului Dragutinovic, care l-a lasat masca pe Runje. Daca Steaua a avut noroc cu carul la deschiderea scorului, faza golului doi al Stelei a fost bine lucrata, Oprita fiind cel care a dejucat „pasul inainte” al aparatorilor sirbi, lansindu-l in careu pe Paraschiv, care, la rindu-i, l-a facut erou pe Rica Neaga. Pe final, belgienii se napustesc spre careul lui Tudor, dar nu reusesc decit cea mai mare ocazie a intregii partide, pentru ca antrenorul Dominique D’Onofrio a trebuit sa plateasca pentru ca l-a scos din teren pe cel mai periculos jucator, Bangoura. (Nic. G)

Comentarii